Spil stagneret vrede og slip appelsinhuden

“FEEL IT TO HEAL IT”

I denne video giver Nickoline dig Kundalini løsningen mod stagneret følelser, stress og selvsabotage. Denne meditation skaber flow af energi i kroppen og bevæger vrede og stress gennem din krop, så du har en chance for at forløse det én gang for alle. Stress og følelser der undertrykkes kan i følge kinesisk medicin sætte sig som stagnering i krop og krop, som kan ses som ophobninger, ekstra fedt og cellulite. Det er en effektiv meditation, hvis du er virkelig vred over noget og ikke kan slippe det igen. Det kan fx være på en bestemt person eller en situation, du bare ikke kan få ud af kroppen og ikke kan lade være med at tænke på.

Måske du så tænker, hvad har stagneret følelser og vrede med din cellulite at gøre?

Sindet spejler kroppen, så et kaotisk sind er ofte tegn på, at vores energistrøm ikke er i balance i kroppen- og kan i sidste ende resultere i  stress, depression og hudproblemer.

Vi arbejder holistisk og derfor også under teorien- dine tanker skaber dine følelser, der skaber en handling, der til sidst skaber et resultat. Det er derfor utrolig vigtigt, hvad vi tænker om os selv og verden omkring os. Har de negative følelser allerede sat sig fast i kroppen som vrede, bekymring eller usikkerhed- er det virkelig vigtigt at vi får arbejdet dem ud af kroppen igen.

Louise Hay som er dronningen af positive affirmationer, siger at den sandsynlige årsag til cellulite er oplagret vrede og straf af sig selv.

Vi ved godt det kan virke provokerende, men hvis vi nu skal være helt ærlige over for os selv, er der alt for mange af os kvinder, der undertrykker vores vrede, for at fremstå som pæne og ordentlige kvinder.

Denne affirmation fra Louise Hay, kan være med til at hjælpe dig med at sætte et stærkt og sandt mindset. Har du negative tankemønstre og overbevisninger, kan affirmationer være et effektivt redskab til at ændre på dine kerneoverbevisninger

Affirmation til Cellulite (appelsinhud)- Jeg tilgiver andre. Jeg tilgiver mig selv. Jeg er fri til at elske og nyde livet.

Er du typen der har prøvet alt for at slippe din cellulite, men intet har virket? Du har spiser en cellulite-venlig-kost og laver din daglige gua sha massge, men stadig intet virker? Så er dette dit tegn;)

Opskriften er enkel:

 • Lav 3 min. Fits of anger meditation med Nickoline hver dag (se video ovenfor)

 • Brug Louise Hay’s affirmation mod cellulite, hver gang de negative følelser begynder at presse sig på.

Når du er i et følelsesmæssigt stormvejr, så snup en krystal eller din krystal Gua Sha og prøv denne meditation

krystal meditation

DER ER MANGE, DER SPØRGER OS, HVORFOR VI ARBEJDER MED KRYSTALLER SOM HUDTERAPEUTER? KAN DET REELT GØRE EN FORSKEL AT BRUGE KRYSTALLER PÅ MIN HUD? FOR AT BESVARE DET SPØRGSMÅL, ER DET VIGTIGT AT FORSTÅ, HVORDAN VI ARBEJDER SOM HOLISTISKE HUDTERAPEUTER. HOLISME BETYDER HELHED. DET BETYDER, AT VI IKKE KUN SER DIN HUDS SYMPTOMER, MEN PÅ DIN KROPS OG DIT SINDS GENERELLE SUNDHEDSTILSTAND.

 

Vores filosofi bygger på, at vores krop kan rigtig mange ting selv. Derfor arbejder vi ud fra, at din krop og din hud kan komme tilbage i balance, hvis blot du giver den det rette fundament. Det betyder også, at den omvendt kan komme ud af balance, hvis fundamentet er ved at bryde sammen. Så er du fx i en stresstilstand, vil det stort set være umuligt for dig at heale din hud med blot symptombehandling.

 

Vi giver dig her en kort oversigt over, hvordan stress påvirker din hud, krop og celler:

 • Når du er i en tilstand af stress, ryger al energien til beskyttelse af dine vitale organer

 • Blodkarrene trækker sig sammen

 • Blodgennemstrømning i de små blodkar i huden svækkes

 • Der kommer ikke nok næring til huden og nok affaldsstoffer væk fra huden

 • Der opstår inflammation, som nedbryder kollagen og bindevæv og får cellerne til at karamellisere

 • Det resulterer i slapt og stift væv, der ikke kan holde på fugten

 

Er du i en stresstilstand eller måske blot i perioder mærker, at det hele går lidt for stærkt, og at du hverken har dig selv eller din krop med? Her vil vi anbefale dig at lytte til din krop! En af de absolut bedst dokumenterede teknikker til dette er at meditere regelmæssigt. En meditation, hvor du giver dit sind en pause fra alle bekymringerne, giver dit parasympatiske nervesystem lidt plads og lader dine hormoner balancere sig selv.

 

Hos Honest Beauty Talks holder vi meget af at meditere med krystaller for at støtte meditationen og sætte ekstra energi på intentionen.

Så langt tilbage vi kan spore i historien, har mennesker været fascineret af krystallernes skønhed og virkning. Når vi går tilbage i gamle bøger om lægekunst, kan man læse om, hvordan krystaller og ædelsten blev anvendt til alverdens lidelser. De mere oplagte grunde, vi kender til i dag af krystallernes helbredende virkning, har videnskaben efterhånden fundet frem til ved at kortlægge fx indholdet af mineralerne i krystallerne. Men dengang vores forfædre brugte krystaller til at lindre og helbrede diverse fysiske og psykiske sygdomme, havde de intet videnskabeligt bevis på krystallernes indhold. De har intuitivt følt, hvad krystallerne stod for, og hvad de kunne hjælpe med. De har derfor måttet prøve sig frem og efterhånden fundet ud af hvilke krystaller, der var gode at bruge imod forskellige sygdomme og til andre af livets udfordringer.

I dag hersker der dog en vis skeptisk omkring krystaller og deres healende evner, og de bliver i mange sammenhæng associeret med spiritualitet. Men dykker man videre ned i videnskaben om krystallerne, vil man hurtig finde ud af, at disse smukke skabninger er ren natur-kemi lavet i Moder Jords helt eget kemilokale dybt inde i Jorden. De skabes bl.a. af forskellige mineraler, metaller, elektromagnetisme, varme og tryk. Det betyder, at hver enkel krystal er helt unik og frigiver sin helt egen energi. Krystaller har derfor i mange år været brugt til at heale ubalancer i både krop og sind.

 

Vi anbefaler på det varmeste, at du giver krystallerne en chance til at arbejde med deres vibrationer på din hud, krop og sind.

 

SÅDAN GØR DU:

 • Sæt dig et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret

 • Vend blikket indad og bliv opmærksom på dit åndedræt. Begynd et langt og dybt åndedræt ind og ud igennem næsen.

 • Læg din krystal i håndfladen og sæt intentionen for din meditation

 • Du kan også vælge at lægge din krystal på det 3. øje (punktet mellem brynene) for mental klarhed

 • Prøv evt. denne visualisering: Forestil dig en violet energi stråle ud fra krystallen. Se den hvirvle omkring dit hoved. Føl, den arbejder ned langs hovedet, først afslapper den din pande, så dine øjne, din mund og din kæbe. Forestil dig, at punktet mellem dine bryn åbner sig, og en rolig violet energi flyder ind. Mærk den rolige energi trænge ind i hovedet på dig og langsomt skubbe alle dine tanker ud omkring frygt og bekymring. Mærk dit sind blive roligt, stille og fredfyldt. Forestil dig, dit sind nu er en bog fyldt med blanke sider, der er klar til at blive fyldt op med ny viden. Brug lidt tid her på at fylde dig selv op med rene og kærlige tanker omkring dig selv og din hud og mærk efter, hvad din intuition prøver at fortælle dig

 • Der er ingen rigtig eller forkert måde at meditere på, vi vil dog anbefale, at du minimum giver dig selv 10 min. Det er helt ok, hvis der dukker tanker op i din bevidsthed, prøv blot ikke at tage stilling til dem og vend dit fokus mod dit åndedræt igen. Ved hjælp af dit åndedræt kan du slippe dybe spændinger og bekymringer. Husk, at øvelse gør mester - du gør det så godt du kan!

 

Yogasættet for cellulite fri ben og afslappet nervesystem

Vi har sådan glædet os til at dele denne blog med dig i dag, som indeholder en kundalini yoga trænings video med vores yndlingslære Nickoline Camille. Videoen består af et forbrændings-sæt, sæt til nervesystem og lymfe samt meditation for flow og opløsning af indestængt og ophobede følelser. ("Ja, ja" tænker du måske, men bare vent til du prøver den ;)  Videoen varer kun 20 minutter og er en fantastisk måde at trænet både ben, lymfesystem, kredsløbet og nervesystemet på én gang. De 3 øvelser er sammensat med cellulite i tankerne og kan virkelig sætte skub i resultaterne, hvis du laver det dagligt.

Nickoline siger om sættet:
Øg blodcirkulationen til hele kroppen, organer og hud. Sæt gang i lymfesystemet, styrk din forbrænding, dit nervesystem og dine mavemuskler. Det er måske lige lovlig meget at love, tænker du, men laver du dette yogasæt hver dag de næste 40 dage, så kan du selv opleve på egen krop og sind hvor stort en effekt kundalini yogaen har både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

PS Vi skal med på Nickolines Bali retreat i april og undervise i gua sha facials. Der er vist stadig en plads tilbage, hvis vi skal ses på Bali! Læs mere lige her.

Fokusér på den lyserøde elefant og nå dine mål i vores cellulite challenge

Gua Sha by honest beauty talks

Hvis jeg nu siger: “Du må ikke tænke på den lyserøde elefant”. - Hvad tænker du så på…?

Du tænker formentlig på den lyserøde elefant, korrekt?

Måske har du hørt om kvinden der blev gravid og pludselig så hun barnevogne alle vegne på gaden. Eller manden der brændende ønskede sig rød bil og som så røde biler overalt i gadebilledet.

Din hjerne er nemlig så smart indstillet, at du automatisk ser de ting som du fokuserer på. Dermed bliver det også dét som fylder mest i dit hoved og din krop.

Hvis du eksempelvis er stresset på arbejdet, så fokuserer du på de dårlige ting, såsom din irriterende chef, din uduelige kollega eller it systemet som bare gør dit arbejde mere besværligt.

Hvad er du utilfreds med lige nu? Hvad ville du ønske var anderledes? Skriv det ned på et stykke papir.

I stedet for at lede efter hullerne i osten - så skal du vende dine tanker mod det positive.

Tag nu udgangspunkt i dét du skrev ned på papiret før.

Vend det så til et positivt mål. Hvis ikke du har lyst til eksempelvis at være stresset - hvad vil du så være I STEDET FOR? Skriv dette ligeledes ned på papiret.

Du skal ikke være beskeden - du må gerne drømme stort. Hvad har du allermest lyst til lige nu? Hvis ikke du kunne fejle og du kunne gøre lige hvad du ville?

Nu fokuserer du på det positive i stedet for det negative. Din underbevidsthed leder dig automatisk derhen hvor dit fokus er. Så du skal altså fokusere på hvad du gerne vil - i stedet for hvad du ikke vil.  Det lyder måske som en banal ting, men det har stor effekt.

Hvis vi nu skal tage udgangspunkt i denne Cellulite Challenge og du har et mål om at blive bedre til at afsætte tid til dig selv, eksempelvis at lave gua sha massage.

 • Hvor ofte drømmer du om at gøre det?  Er det hver dag eller måske 3 dage om ugen?

 • Hvor lang tid vil du afsætte til det? Er det eksempelvis 5 minutter eller 30 minutter?

 • Hvor lang tid skal du have gjort det før du føler at du er inde i en god rutine og du føler at du har opnået dit mål? 3 uger eller 3 måneder eller noget helt andet??

Skriv dit mål ned på et stykke et papir.

Hvordan føles det i kroppen når du kigger på dit mål?

Hvad forhindrer dig?

Hvad forhindrer dig i dag om at afsætte det ekstra tid til dig selv? Er det fordi du glemmer det, en dårlig vane eller at du måske prioriterer andet højere? Der er ikke noget der er forkert. Du skal blot se efter hvad der føles rigtigt indeni.

Hvis du virkelig gerne VIL gøre dét ekstra for dig selv, er der så noget du kan nedprioritere? Måske er det vasketøjet? Eller den tid du bruger på de sociale medier eller måske noget helt andet?

For nogle fungerer gua sha massagen rigtig godt lige inden sengetid. I stedet for lige at læse nyheder på telefonen så afsluttes dagen med en god gang massage i slukket lys hvorefter at glide ind i en dejlig søvn. En god afslutning på dagen - og en god afslappende start på natten.

For andre fungerer det bedst at gøre det i badet, på sofaen med roligt musik i baggrunden eller noget helt tredje.

Overvej om der er noget som du for en stund kan bytte ud med lidt selvforkælelse. Du kan altid gøre det om dagen derpå og gå tilbage igen til din gamle vane - så har du i hvert fald prøvet det af. Tag små skridt og forvent ikke at du vil nå at massere hele kroppen og ansigtet hver gang. Hav fokus på én kropsdel pr. dag så det ikke bliver uoverskueligt. Hvis du føler for det i øjeblikket, så kan du jo altid udvide til flere kropsdele.

Det vigtige er at hvis den nye ændring føles rigtig, så fasthold vanen. Det tager tid at ændre en vane. Det er som en mark hvor stråene står højt op i luften. Første gang du går igennem markenen går du i blinde. Næste gang kan du skimte at stråene er trådt lidt ned fra sidst du gik der. Lidt efter lidt vil en tydelig sti fremgå, og til sidst er stien så tydelig og du går i rask tempo da ruten ligger på rygraden. En ny vane er som en sti der skal trædes til. Det kræver mange gentagelser før at vanen sidder på rygraden og det ikke kræver din fulde koncentration.

“Man kan ikke leve et nyt liv på gamle vaner”

Vi vil rigtig gerne høre Jeres erfaringer inde på facebook gruppen, Hvordan sniger du ekstra tid ind i din travle hverdag til lidt selvforkælelse?

Kender du bindevævskuren?

beauty tilskud

Bindevævet er det væv, der ligger mellem huden og musklerne. Med tiden bliver bindevævet svagt, og det betyder, at huden slipper væk fra musklerne - det giver rynker og slap hud. Ved de rette teknikker styrker vi forholdet mellem vores hud og muskler. Cirkulationen øges, og det giver en forbedret hudtone. Ved cellulite er der oftes også et afgiftningsproblem, det kan derfor være en forde at booste din cellulite challenge med denne bindevæv, for at sætte ekstra fit i resultaterne.

Bindevævskuren har vi fået fra Frededamgaard og den har fulgt os og vores bindevæv lige siden;)

Det skal du tage dagligt:

 • 3 x 10 dråber Bambus comp fra Allergica

 • 1-4 kapsler Grapenol 100 mg fra Natur-Energi eller Bio-Pycnogenol fra Pharma-Nord

 • 3 kapsler Centella asiatica (Gotu kola) fra SOLGAR

 • 3 x 30 dråber Phytomin Toxiform fra Biosym

 • 5-20 gram C-vitamin - Nascorbat pulver
  (1 tsk. indeholder 5 gram. Start med 1⁄4 tsk. dagligt i 3 dage + 400-600 mg Magnesium. Derefter øges med 1⁄4 tsk. hver 3. dag indtil 20 gram. 8 dage med 20 gram, derefter nedtrapning til 2 gram).

 • 3 x 1 tsk Hyben pulver blandet sammen med c-vitaminen.


  NB Tag ikke denne kur hvis du er syg, tager medicin inkl p-piller, ammer eller er gravid.

Alle tilskud kan købes i helsekosten og tages i 3 mdr for optimalt resultat. Har du spørgsmål er du som altid velkommen til at skrive en besked til os i vores Facebookgruppe.

Vil du se hurtigere resultater? Så drop denne ene ting fra din kost i minimum 21 dage

Skærmbillede 2019-03-15 kl. 07.29.22.png

Vil du se hurtigere resultater? Så drop denne ene ting fra din kost i minimum 21 dage, (og gerne længere hvis du kan).

Denne ene ting er korn - alle typer korn og kornprodukter. Det vil sige: 

 • Hvede

 • Havre

 • Byg

 • Rug

 • Ris

 • Boghvede

 • Amarant

 • Quinoa

 • Spelt


Altså alle typer kornprodukter! 

Gode erstatninger er: 

 • Kastanjemel

 • Tigernøddemel


Dette er et tip mange modeller bruger inden et fotoshoot da det lynhurtigt dræner kroppen for ekstra væske og affaldsstoffer. Nu skal du høre hvorfor.

Når du undgår kornprodukter i minimum 21 dage kan din krop rense ud og give slip på alle de ophobede affaldsstoffer du gemmer i dit bindevæv. Hos de fleste af os virker korn nemlig som et allergen i kroppen, hvor det irriterer vores væv og derfor holder kroppen på væske som et ekstra bestyttelseslag. Væsken bliver altså lagt som en buffer mellem væv og blodbane. Det er det du mærker og ser hvis du har væskeophobning. At have denne buffer er en genial beskyttelsesteknik fra kroppens side, men desværre hæmmer det transporten af affaldsstoffer fra dit bindevæv (appelsinhud) til dine udskillesesorganer som skal nedbryde og udskille stofferne via urinen.

Som Pernille Damore forklarer “Kornprodukter indeholder lektiner, som klistrer sig fast på indersiden af din tarm og gør, at du optager næring dårligt og udskiller affaldsstoffer dårligt. Samtidig afgiver det signalstoffer, som kan starte inflammationer og dermed belaste dit immunforsvar. Inflammationer er egentlig kroppens forsvar og en naturlig del af din beskyttelse mod sygdom. Det vil sige, at immunforsvaret er i højeste beredskab hele tiden og sætter en masse afbrænding i gang rundt omkring i kroppen, selvom der ikke er nogen ”fjender”. Derfor belaster disse ”brande” kroppens eget væv. Som reaktion får du eksem, allergi, høfeber, træthed, væskeophobninger, ledproblemer og en masse ”det må du lære at leve med”-symptomer. Mange af de sundhedsproblemer, vi har i dag, skyldes at vores tarm fungerer dårligt. Det er derfor er det en god idé at give tarmen en lang pause fra kornprodukter.”

Vi kan kun anbefale at du tester det af i 21 dage og ser og mærker forskellen. Din tarm og hud vil takke dig, og du vil mærke du kan komme langt dybere ned i bindevævet uden smerte når først korn er ude af systemet.

Når det så er sagt. så er det vigtigt, at du husker at forkæle dig selv med lækre retter, så du virkelig føler, at du under dig selv det ultimative- og fejre at du har givet dig selv denne opgave. Det er med NYDELSE og GLÆDE, at du ser resultater på din skønhed ;)

Cellulite Body Balm

cellulite balm

Har du fulgt os i længere tid ved du at vi elsker balms! Den der fornemmelse af fastcremet olie der smelter ved berøring er bare så lækkert! En skøn og hjemmelavet balm er måske lige det der skal til for at booste motivationen til din daglige cellulite gua sha massage?

Vi har lavet en lækker opskrift til dig der samtidig arbejder på at dæmpe de blå mærker der kan opstå, når vi laver gua sha massage. Hovedingrediensen er arnikaolie som forkorter de blå mærkers levetid.

Det skal du bruge

Sådan gør du

 • Afvej 40 gram kokomsmør eller kakaosmør

 • Tilsæt de 100ml sheasmør du finder i Cellulite oliespray pakken i en smelter sammen med 40 gram kokomsmør eller kakaosmør.

 • Når det er smeltet tilsætter du 60 gram arnikaolie sammen med det smeltede smør i en skål.

 • Lav nu et isbad ved at tilsætte isterninger i en stor skål og stiller skålen med arnikaolie og smør deri. Sørg for den ikke tipper og at der ikke kommer vand ned i blandingen.

 • Tilsæt azulen og de æteriske olier og rør grundigt indtil blandingen begynder at blive tykkere. Når blandingen er cremet kan du hælde den på krukke.

 • Stil krukken i fryseren i 10 min til balmen er blevet fast.

 • Den er nu klar til brug og kan opbevares ved stuetemperatur i 6 måneder.

 • Husk at brug ren spatel så du ikke tilsætter bakterier, som forkorter balmens levetid.

DIY Unicorn body balm

diy body balm recipe unicorn multi coloured balm

 Vi har været kreative i balm køkkenet og har skabt en ny cellulite body balm vi begge to er vilde med. Ikke kun pga duftene men også måden de vildt smukke farver spiller sammen. Deraf kommer navnet unicorn ;)

Denne opskrift kræver tålmodighed og at du følger hvert skridt nøje, men resultatet er hele arbejdet værd. Du vil glæde dig endnu mere til at lave din cellulite gua sha med denne balm.

 

Du skal bruge

 

Opskrift

 • 45g kokomsmør

 • 75g sheasmør

 • 1 krukke alkanetrod

 • 75g squalane (plus ca. 10g ekstra til når du laver alkanetudtræk).

 • 9 dråber rosmarin co2 ekstrakt

 • 25 dråber grapefrugt olie

 • 10 dråber lime olie

 • 10 dråber blue tansy

 • 5 dråber magnolia

 • 4 dråber lindeblomst

 • 2 dråber blå cypres.

 • Ca. 25 dråber azulen

 

Sådan gør du

Start med at rengøre og afspritte alle dine glas, den sorte krukke, skeer etc og stil dem på stykke køkkenrulle, så de er helt rene.

Første skridt i balmprocessen er at udtrække hele indholdet fra krukken med alkanetrod i ca. 30 ml squalaneolie. Lad det stå i et varmt vandbad i ca. en time. Si alkanetroden fra olien ved at si det gennem et te filter, så du har en helt ren, rød olie tilbage uden urtestykker. Du vil ca. have 20ml farvet olie tilbage.

Over vandbad eller i en chokolade smelter, smelter du kokom butter og sheasmør. Brug kun lige nok varme til de smelter. Smelter du dem ved for høj temperatur ødelægger du fedtsyrerne.

Hæld 10g rød olie i et målebæger med plads til 100ml. Tilsæt 15g squalane olie. Tilsæt 3 dråber rosmarin co 2 ekstrakt, 5 dråber magnolia og 15 dråber grapefrugt og rør grundigt.

Hæld 10g rød olie i et målebæger med plads til 100ml og dryp nu så meget azulen i til farven skifter til dyb lilla. Tilsæt 15g squalane olie. Tilsæt 3 dråber rosmarin co 2 ekstrakt, 10 dråber lime, 4 dråber lindeblomst og 5 dråber grapefrugt og rør grundigt.

Hæld 25g squalaneolie i et målebæger og tilsæt 7-15 dråber azulen alt efter hvor blå du ønsker farven. Husk farven bliver meget lysere når først den er stivnet. Tilsæt 3 dråber rosmarin co2 ekstrakt, 2 dråber blå cypres, 10 dråber blue tansy og 5 dråber grapefrugt og rør grundigt.

Nu kommer den svære del. 

Tilsæt 40g smeltet kokom/sheasmør-blanding til hver krukke og rør grundigt.

Du skal bruge et stort fad med ca. 10 cm kant. Fyld den 3/4 dele op med isterninger og koldt vand og stil de 3 skåle heri. Pas på de ikke vælter! Rør i dem alle tre så de afkøler på samme tid. Sørg for at røre godt i bunden så balmen ikke sætter sig fast. Når blandingerne begynder at blive uklare og en smule tykkere er de klar til at blive hældt på krukke. Du kan se de bliver tykkere når du begynder at kunne “trække streger” med skeen og farven bliver mere “mælket”.

Nu kan du hælde de 3 blandinger i den store krukke. Vær kreativ med mønstret. Start fx med at hælde den blå blanding i krukken. Tilsæt så den lilla i tynde striper og tilsæt hæld den blå blanding i midten og tegn streger med en ske i krukken. Pas på du ikke kommer til at blande farverne sammen. Det er derfor det er så vigtigt at blandinger er afkølet til en tykkere konsistens inden du hælder dem op. Gør du ikke dette vil du blot ændre med en stor krukke brun balm ;).

Send os endelig billeder af din unicorn body balm!

unicorn body balm multi colored recipe detox gua sha cellulite skin rollers amethyst rose quartz jade roller face roller

Vores favoritopskrift på Cellulite olie på sprayflaske

opskrift på olie mod cellulite appelsinhud sort miron glas sprayflaske 100ml

Vi elsker denne opskrift på en god og simpel olie til cellulite massage. Den dufter skønt og huden føles silkeblød. Den aktive ingrediens er arnika ekstrakt som mindsker blå mærker.

Vi har lavet en DIY cellulite box som indeholder alt hvad du skal bruge undtagen de æteriske olier. Find den her.

Opskriften indeholder vores favorit æteriske olier, der styrker vores kropskontakt, virker vanddrivende på bindevævet og øger udrensningen gennem lymfen.

Ylang Ylang
Ylang dufter eksotisk blomstret med noter af jasmin og kamfer. Duften er kompleks, tung og feminin og bruges i aromaterapien til at styrke kropsforbindelsen.

Cypres
Cypres dufter af skov og træ og bruges i aromaterapi for at klare hovedet, berolige stress og give en følelse af “et friskt pust” i stressede perioder. Cypres virker udrensende og vanddrivende. NB brug ikke cypres æterisk olie hvis du tager medicin.

Grapefrugt
Grapefrugt æterisk olie virker opfriskende og opkvikkende på sindet og udrensende på bindevævet og væskeophobningninger.

Det skal du bruge

 • 100ml sprayflaske i mørkt glas

 • 90ml arnika olie

 • 10ml sheasmør

 • 5 dråber ylang ylang æterisk olie

 • 5 dråber blå eller almindelig cypres æterisk olie

 • 20 dråber grapefrugt æterisk olie

  Opskrift på olien

  • Smelt 10g sheasmør over vandbad

  • Hæld 90ml arnikaolie i sprayflasken

  • Tilsæt de 10g smeltet sheasmør direkte ned i sprayflasken

  • Skru spraylåget på og ryst grundigt i 5 minutter.

  • Olien er nu klar til brug. Spray direkte på huden der hvor du ønsker at lave gua sha massage.

Drikker du også Nælde-te?

nældete.png

Brændenælde virker som en indre dybderens på dine organer og hud. Det er en af de bedste urter mod hudproblemer og appelsinhud af denne årsag. Urten er rig på basedannende mineraler og tilføjer din hud næring.


FREMGANGSMÅDE

 • Tag et 1 liters glas, som kan tåle kogende vand og fyld det 1/4 del op med tørret brændenælde (ca. 30 g). Kog en liter vand og fyld glasset op med kogende vand

 • NB, sørg for at glasset er lunkent, inden du hælder kogende vand i, så glasset ikke får et "chok" og sprænger

 • Skru låget på og lad blandingen stå og trække på køkkenbordet indtil næste morgen, hvor du sier bladene fra og drikker halvdelen af teen som det første om morgenen

 • Resten kan du hælde i din vandflaske og drikke i løbet af dagen.

 • Lav og drik denne te hver eneste dag i 2 måneder og se forskellen på din hud. Hold en pause på en måned og start evt. igen. Det er vigtigt at holde en pause en gang imellem

 • Hold gerne igen eller stop helt med kaffe, alkohol og "sukkervand"Tip

Brændenælde virker mildt blodsukkerregulerende og hjælper derfor indirekte mod tilstoppede porer, bumser, acne og fedtet hud og forebygger samtidig for tidlig aldring af huden. Ustabilt blodsukker stimulerer talgproduktionen og gør bindevævet stift og slapt.


Styrk din hud og bindevæv med et dagligt Beauty-shot

Beauty-shot by Honest Beauty Talks

Beauty-shot by Honest Beauty Talks

Her hos Honest Beauty Talks, er vi kæmpe fan af dette beauty-shot. Smagen er ikke vanedannende, men det er effekterne til gengæld, der både giver en sund hud og et stærkt bindevæv. Dette Beauty-shot er ikke kun et must hvis du har cellulite, den vil også hjælpe med at styrke din hud mod solen. Start nu og nyd godt af resultaterne til sommer;)

BeautyShottet:

 • 1 tsk Nordic Naturals Omega 3 fiskeolie

 • 1 tsk øko-gurkemeje (urtekram eller helsekosten)

 • 2 stk hybenpulver fra Coesam

 • 1 tsk lecithin granulat fra Biosym

 • 1 drys peber

 • 1-2 dl vand (erstat evt. noget af vandet med havtornjuice, ingefærshot eller citron for at forbedre smagen)

 • Valgfrit - Du kan med fordel smage den til med lidt havtornsaft, så du får ekstra omega 7, det er ren guf for din hud;)

Sådan gør du:

Hæld hybenpulver, gurkemeje, lecithin, peber og fiskeolie i et glas. Bland det godt så det ikke klumper. Tilsæt et halvt glas vand, rør rundt og drik det med det samme. Drik endnu et glas vand for at skylle det hele ned. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand (2 liter), når du tager denne blanding, da den er rig på fibre og virker afgiftende.

Du drikker dette shot 30 min. inden morgenmaden og igen om eftermiddagen 30 min væk fra mad. Grunden til det skal tages væk fra maden er fordi du drikker så meget væske sammen med, og væske er ikke godt at få for meget af sammen med maden, da det fortynder mavesyren, så maden ikke fordøjes ordenligt.


Hudfordele:

 1. Denne blanding virker antiinflammatorisk og derfor en stor hjælp ved rødme og bumser.

 2. Den virker blodsukkerstabiliserende, så hudens talgproduktion balanceres.

 3. Den beskytter cellemembranen mod oxidativt stress og hjælper samtidig med at opbygge stærke cellemembraner, så huden bedre kan holde på fugten.

 4. Den virker afgiftende på leveren, så kroppen lettere kan slippe ophobede giftstoffer.

 5. Denne blanding er et perfekt supplement til Gua Sha massage for at sikre, at affaldsstofferne kommer helt ud af systemet, og forebygger samtidig at mere appelsinhud dannes.


Vi lover dig din hud vil elske dette Beauty-shot, SKÅÅÅL!!!

Sov for huds skyld!

sove masker

Hvordan, du ser ud og fungerer om dagen, afhænger faktisk af, hvordan du har sovet i løbet af natten.

Skønhedssøvn kommer du derfor ikke udenom i vores Cellulite Challenge.

Skønhedssøvn er mindst lige så vigtig for dig og din krop som vand, næring, kærlighed og bevægelse. 

Det er og bliver det nemmeste, mest effektive og billigste tip til øjeblikkelig skønhed, og for det ikke skal være løgn, er det også vigtigt for detox. Mens du sover, sørger kroppen for, at du kommer dig ovenpå dagens detoxprocesser. Kroppen udskiller vitale hormoner, som medvirker til væksten af sunde celler, heling af væv og bekæmpelse af bakterier for at undgå infektioner. Din krop gennemgår om natten flere forskellige faser. 

Under disse forskellige faser er din krop fokuseret på opgaver såsom at neutralisere og behandle toksiner, påfyldning af energi til dine forskellige organsystemer og forarbejdning af erindringer.

Dit sind renses for toksiske tanker, og din psyke fornyes med klarhed og mental balance. Sindet renses i søvnen som en tavle, der viskes ren. 

Det er med andre ord under søvnen, kroppen for alvor forynges, genopbygges og holdes ved lige. 

Dine celler udskiftes, og din hud, dit hår og dine negle fornyes. Din krop afspændes, mørke rande under øjnene forsvinder, dit ansigt og dine ansigtsmuskler slapper af, hvilket gør, at din hud glattes ud, så du forebygger de mimiske rynker og linjer.

 

TIPS TIL DEN BEDSTE SKØNHEDSSØVN

 • Sov i et helt mørkt rum, køb evt mørklægningsgardiner eller brug sovemaske.

 • Start dagen med at få en masse sollys i dit smukke ansigt. Det vil skabe balance i din cortisol/DHEA døgnrytme, som er hhv. dit ressource- og belastningshormon. Det betyder, at når du får sollys ind fra morgenstunden, slukkes melatoninprodutkionen og dit cortisol vil stige. Det giver dig energi og fokus til alle dagens gøremål samtidig med, at det naturligt vil dale i løbet af dagen, så du om aftenen vil mærke en sund, naturlig træthed, og derved har let ved at falde i søvn.

 • Hiv mentalt stikket ud.

 • Skriv taknemmelighedsdagbog lige inden du går i seng. Det sænker stressniveauet og tømmer dit hoved for tanker, så du kan sove uforstyrret.

 • Sluk for alle elektriske apparater 2 timer før sengetid. Tændte elektriske apparater som telefon og computer vil påvirke din underbevidsthed, selv når du ikke bruger dem, fordi du ubevidst vil forvente et opkald, en mail eller sms. Det sætter dig i high alert og er en unødvendig stressfaktor, inden du går i seng. De elektromagnetiske stråler hjælper heller ikke på din søvnkvalitet.

 • Undgå at spise 3 timer inden sengetid. Den tid din krop ellers ville bruge på reparation og restituering, vil den bruge på at fordøje.

 • Tag magnesiumcitrat 600-1000 mg inden sengetid. Tag detox fodbad med Epsom salt og lavendelolie.

Bedste og billigste bodyscrub mod cellulite og tør hud

Det er de små daglige ritualer, der gør hele forskellen i rejsen mod en glat, blød og bulefri krop i vores cellulite challenge. Vi præsenterer det for dig i små overskuelige bidder hver uge, så du undgår at blive overvældet, men blot skal have fokus på at få indsluset ugens indhold i din daglige rutine;)

Her får du en opskrift fra vores bog Honest Beauty Talks VOL 1. - det er vores absolut yndlings bodyscrub, der garantere silkeblød hud.

kaffe-scrub

Dette slow beauty ritual har en helt speciel plads i vores hjerter, da vi endelig har fundet et sted, hvor vores elskede kaffe kan gøre nytte uden at lave ballade med vores nervesystem. Det har nemlig vist sig, at vores gamle kaffegrums er lidt af en mirakelmager, når det kommer til huden. Dem af jer, der allerede kender til kaffegrumspeelinger, ved godt, hvad vi mener, når vi siger, der er et liv før og efter kaffescrub.


Du skal bruge:

 • 2- 3 spsk. kaffegrums (selvfølgelig fra din økologiske kaffe, da vi ikke gider unødvendige giftstoffer i og uden på vores krop)

 • 1 spsk. kokosolie (din egen favoritolie kan også bruges)

 • 1 spsk. Epsomsalt eller (Himalayasalt)

 • Ca. 5 dråber grapefrugtolie

Bland alle ingredienser godt sammen, og din kaffe-bodyscrub er nu klar. I badet masserer du peelingen godt ind, lad den arbejde på huden et par minutter, før du skyller den af. Skyl huden godt efter med vand, da peelingen godt kan svine lidt. Du kan nu hoppe ud af badet og nyde godt af en ekstra blød, opkvikket og velduftende hud.

Hvorfor virker kaffescrub så godt?

I alle dyre cellulitecremer finder du altid koffein på ingredienslisten. Koffeinen virker vanddrivende, stimulerer blodcirkulationen og opstrammer vævet. Derudover fjerner saltet døde hudceller fra hudoverfladen, mens olierne fugter huden. Det efterlader huden blød, glat og opstrammet.

Care for yourself
  

Maja & TanjaCold Shower Hack

cold shower

Vekselbadning er din sikre vej til en smuk, frisk og strålende hud.

Bruger du din daglige bade-rutine korrekt, kan du faktisk opnå en terapeutisk virkning på din krop. De fleste af jer ved nok allerede, at varme bade virker afslappende og kan gøre dig lidt træt og søvnig. Kolde bade giver derimod energi, virker stimulerende og sammentrækkende. Fordelen ved at vekselbade med varmt og koldt vand, er, at det forbedre din cirkulation og fungere som en effektiv arterie-gymnastik.

Varmen opvarmer lymfesystemet og får blodet til at løbe ud til kroppens overflade, det giver yderligere bevægelse i lymfen og dermed dens evne til at transportere og udskille affaldsstoffer. Det åbner porerne, hvilket muliggør yderligere udskillelse gennem huden. Når kroppen afkøles igen, producerer kroppen en latent varme dybt indefra for at varme sig selv op og modvirke kulden udefra. Denne bevægelse af varme indefra og ud fremkalder øget energi til udskillelse.

Udover at vekselbade stimulere kredsløb og lymfesystem, der på den måde hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, har det også en god effekt på vores stofskifte, nervesystem og immunforsvar- der er afgørende for en stærk og sund hud.


Sådan gør du:

 • Vask dig på normal vis under den varme bruser (her kan du evt. også lave din Gua Sha massage).

 • Stil vandtemperaturen på køligt eller kold (alt efter, hvad du kan klare), og bliv under bruseren, indtil kroppen føles kold.

 • Sæt vandtemperaturen tilbage på varm eller meget varmt (igen alt efter dit personlige niveau), og bliv under bruseren, til kroppen igen føles varm.

 • Gentag processen 2 gange (3 gange i alt), idet du slutter af under den kolde bruser.


Du kan tage varme og kolde brusebade når som helst i dagens løb, men det er særligt gavnligt om morgen. Det sætter kroppen i gang med at gøre noget ved den stagnation, der har indfundet sig i løbet af natten.

Har du en meget lav kropsenergi, kan varme og kolde brusebade være uvurderlige, eftersom de kan forsyne kroppen med energi til at få gang i systemet og begynde at sætte den stagnerede energi i bevægelse.

Har du ikke mod på at få hele din krop under en kold bruser, eller dyppe dig i et iskoldt karbad, kan du starter med fødderne, og stadig opnå gode effekter.

Til et veksel fodbad skal du bruge 2 spande. Den ene skal være med varmt vand ca. 38 grader. Den anden spand fyldes med koldt vand ca. 15 grader, vandet skal gerne nå op midt på læggene. Først tages begge ben i det varme vand i 5 minutter, derefter over i det kolde i 10 sekunder. Gentages i alt 2 gange, husk at slut med koldt vand.

Efterfølgende stryges vandet af benene. fødderne tørres, lad benene være fugtige, tag derefter strømper på, og bevæg ben og fodled ved at gå, indtil kroppen gennemstrømmes af en behagelig varme. Afslut gerne behandlingen med at hvile dig i ca. ½ time, du kan med fordel gøre det inden sengetid, for en bedre og dybere søvn.

Veksel fodbadet er fra en Sebastian Kneipp opskrift.


NB: Det er vigtigt at huske på, at tolerancen over for temperatursvingninger varierer selvfølgelig fra person til person. Personer der er hypersensitive over for kulde, der har diabetes, svækket kredsløb, eller som har alvorlige hjerteproblemer, bør undgå kolde bade. Du bør heller ikke tage vekselbade når du er gravid.


God fornøjelse!

Ren kærlighed til din hud og lymfesystem♡

Happy Valentines day, Lovers!

I hele næste uge handler vores cellulite challenge om selvkærlige ritualer til din hud og lymfesystem. Vi synes du skal forkæle dig selv ekstra meget i dag, enig? Vi vil i hvertfald tage os ekstra god tid til vores hud i dag, og starte dagen med at opløfte vores energi med en god omgang tørbørstning:)

Karmameju's ioniske tørbørste  er fremstillet af certificeret bæredygtigt dyrket bøgetræ bøgetræ med ekstra fine børstehår af kobbertråd kombineret med 100% naturlige børstehår. Stroppen er fremstillet af eksklusivt kernelæder. Traditionelt håndværk. Produceret i Tyskland.

Karmameju's ioniske tørbørste er fremstillet af certificeret bæredygtigt dyrket bøgetræ bøgetræ med ekstra fine børstehår af kobbertråd kombineret med 100% naturlige børstehår. Stroppen er fremstillet af eksklusivt kernelæder. Traditionelt håndværk. Produceret i Tyskland.

Hvad er tørbørstning?

Tørbørstning er en fantastisk måde at hjælpe kroppen med at udrense på. Det hjælper på alt lige fra uren hud, rynker, appelsinhud og organubalancer ved at stimulere lymfesystemet og derved transportere giftstoffer ud af bindevævet. Tørbørst enten hver morgen eller aften inden badet på tør hud, ellers slider du på huden.


TØRBØRSTNING SÆTTER GANG I LYMFESYSTEMET

Lymfesystemet transporterer næringsstoffer i lymfevæsken ud til alle kroppens celler og væv, og tager affaldsstoffer med retur. Lymfesystemet består af en masse bittesmå kar, der gennemløber alle kropsområder og organer, og er derfor essentiel for den daglige afgiftnings- og fornyelsessproces. Dårligt flow i lymfesystemet giver trist hud, da næringsstofferne ikke når hele vejen ud i de små blodkar, og afgiftningen heller ikke. Huden er det sidste organ til at modtage næring og væske. Husk på dette.


DERFOR SKAL DU TØRBØRSTE

Symptomerne på en svag lymfe er kolde hudområder - typisk hænder og fødder, spættet hud, grå, trist og livløs hud, hudproblemer, appelsinhud og væskeophobning.
Du kan påvirke lymfesystemet med træning, åndedrætsøvelser, vekselbadning, gua sha og tørbørstning.
 

SÅDAN TØRBØRSTER DU              

 • Børst altid i retning mod hjertet.

 • Børst fra under fødderne og anklerne op.

 • Børst kroppen ved at starte mellem højre hånds fingre og op mod skulderen.

 • I lymfeområdet i det bløde punkt under skulderbladene og lige over brystbenet børster du blidt i circler i 30 sekunder for at sætter ekstra skub i lymfesystemet.

 • Derefter højre fod og op til hoften, i lysken børster du i circler i 30 sekunder for at booste lymfeflowet.

 • Herefter den samme tur på venstre hånd, arm, ben, hofte og lyske.

 • Så på ryggen fra skuldrene til bagdelen. Dvs. denne gang børste du nedad mod lænden.

 • På maven skal du børste i tarmenes retning, dvs. du skal børste i urets retning, hvis uret sidder på maven af dig.

 • Til sidst børster du siderne af kroppen i opadgående retning.

 • Husk også at børste under fødderne og inde i håndfladerne.

 • Børst med rolige, lange strøg. Forsøg dig lidt frem de første gange. Vær skånsom på inderlår, mave og bryst. Børst ikke hals og ansigt.

 • På ophobningsområder som balder og lår, kan du børste ekstra i circler for at sætte ekstra gang i afgiften.

 • Børst dig lige inden du går i bad om morgenen og om aftenen inden du går i seng . Altid på tør hud.

 • Brug en god kropsolie efter børstning eller olie-bodyscrub i badet.
        

SKØNHEDSFORDELE VED TØRBØRSTNING                            

 • Din hud bliver silkeblød og mere fast.

 • Du renser faktisk også huden i ansigtet, selvom du kun børster på kroppen pga. af lymfestimulationen.

 • Tørbørstning kan faktisk mindske cellulitis. Ved regelmæssig daglig brug, vil tørbørstning med tiden tilføre flere og flere næringsstoffer til huden, så den regenereres og opstrammes. Efter ca 3-6 måneders regelmæssig børstning vil du kunne se en kæmpe forskel.

 • Tørbørstning renser lymfesystemet og hjælper med at transportere affaldsstoffer ud af kroppen.

 • Tørbørstning fjerner de døde hudlag, så du får glat, stram og glødende hud.

 • Tørbørstning stimulerer kroppens hormonproducerende kirtler, så du booster faktisk dit stofskifte ved at tørbørste.

 • Tørbørstning stimulerer blodcirkulationen helt ud i de små blodkar, så næringstofferne optages bedre af huden og den kan forny sig hurtigere.

 • Tørbørstning hjælper en træg fordøjelse. Har du forstoppelse eller døjer med oppustethed, kan tørbørstning gøre en forskel.

 • Tørbørstning er den bedste løsning til “problemhud”, ikke kun appelsinhud men også bumser, keratosis pilaris, talgknopper, eksem etc.

 • Bruger du en ionisk tørbørste sænker du aktivt kroppens niveau af oxidativt stress ved at tilføre negative ioner.
   

BOOST KOLLAGEN MED NEGATIVE IONER

Negative ioner er naturens svar på “graceful-ageing”. I storbyjunglen med betongulve, computerskærme, TV og stråling er vi konstant omgivet af positive ioner. Selvom det måske umiddelbart lyder positivt, så er positive ioner dårlig nyt for huden og de stjæler vores energi. Negative ioner derimod er gode for krop og celler, de giver nemlig kroppen en ekstra mængde elektroner, så den er klar til at neutralisere det daglige angreb af frie radikaler. For mange frie radikaler er lig med oxidativt stress, inflammation og for tidlig aldring af krop og hud.


BØRST DIG TIL NEGATIVE IONER

Du finder negative ioner i naturen, ved at gå barfodet på stranden eller i skoven, vinterbade i havet, og faktisk også ved at tage et brusebad eller bruge en ionisk tørbørste. (Kender du ikke det med, at de bedste ideer kommer når du står under bruseren? Måske det er de negative ioner, der er på spil ;o).
Tørbørstning med en ionisk tørbørste laver friktion, der genererer negativt ladede ioner, som kvitterer med effektiv cellefornyelse og større lymfeflow = bedre detox af hele kroppen. Det bedste af det hele er, at det kun tager 5-7 min. om dagen.


Du finder din nye tørbørste, HER!

Karmameju’s how to video-guide til tørbørsning

Vi håber din kærlighedsdag bliver propfyldt med nydelse og taknemmelighed.

Care for yourself
  

Maja & Tanja

Cellulite Challenge Gua Sha FAQ

gua sha challenge faq

I denne blog vil vi gerne svare på nogle af de typiske spørgsmål vi får omkring gua sha massage mod appelsinhud. Har du spørgsmål vi ikke svarer på her, så skriv dem gerne i kommentarfeltet eller i vores lukkede gruppe på facebook.

Antal skrab

Det er vigtigt du bliver ved med at skrabe samme sted minimum 5 gange og gerne op til 60 (for hurtigere resultater) før at behandlingen virker optimalt. Det er de gentagne skrab, der skaber et vakuum under huden, som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt via lymfesystemet. Det skal være et fast tryk, men ikke nødvendigvis gøre ondt. De steder hvor der er spændinger og stagnering, vil det dog typisk gøre ondt og det er her du vil opleve blå mærker.


Afslutning

For undgå eller mindske blå mærker kan du smøre området ind i olie eller creme baseret på arnica. Det kan du få i de fleste helsekostbutikker eller i vores webshop honestbeautytalks.org. Arnika får de blå mærker til at forsvinde markant hurtigere.

Varighed og gentagelse

Du kan lave body gua sha dagligt indtil du er tilfreds med resultatet. Får du blå mærker, og det er derfor er for ømt at gøre det hver dag, så vent et par dage indtil de blå mærker er væk, før du gør det igen. Vi anbefaler du bruger 5-10 minutter på én kropsdel om dagen, sådan at du kommer hele kroppen igennem på en uge. Det giver områderne god tid til at restituere du sikre at får arbejdet med hele dit bindevæv. Bindevæv og fasciesystemet er et holistisk system der snakker sammen, det betyder at din appelsinhud på lårene godt kan komme fra spændinger i hofterne, og så kan du skrabe alt det du vil på lårene uden at se tilstrækkelig resultat. Derfor anbefaler vi du bruger vores kropsopdelingsskema og ugeplan, så du sikre du altid får hele kroppen med og derved opnår de bedste resultater.

De fleste kan se forskel efter 20 ganges behandling, men det tager typisk 3-12 måneders regelmæssig behandling at få appelsinhuden markant mindre. Mindre spænding, blødere og glattere hud vil du dog opleve allerede efter et par uger.

Meget spændte og fastlåste områder opløses gradvist. Dvs. du vil opleve at de fastlåste områder bliver “opløst” i små “chunks” og kan derfor synes værre. Det er faktisk et godt tegn! Bliv ved og området vil til sidst blive blødere og glattere.Må det gøre ondt?

Det må ikke gøre ondt, men du må godt kunne mærke det. Fra en skala fra 1-10, hvor 10 virkelig gør ondt, skal du ligge på omkring 3-4. Arbejder du med den buede ende på fastlåste områder kan du ligge på omkring 4-6 på skalen, men aldrig mere.


Blå mærker

De steder hvor der er spændinger og stagnering vil området typisk være mere ømt og det er også her du kan opleve blå mærker, når du “bryder gennem” fascieknuderne. Så de blå mærker er egentlig et tegn på du har arbejdet det rette sted. Det betyder dog på ingen måde at du skal jagte de blå mærker! Hellere gøre det lidt mindre, lidt blidere og over længere tid fremfor 1 times dybdegående gua sha hvor du er blå i en uge efter.

Skal man stå op eller ligge ned? og hvad med opvarmning?

Vi anbefaler du laver gua sha’en på varm hud. Fx i sauna eller efter 5 mins englehop eller anden træning. Jo varmere huden er jo mere i dybden kan du komme i bindevævslagene.

En anden mulighed kan være at gøre det efter karbad eller i bruseren mens huden stadig er varm og fugtig. Pas dog på med ikke at tabe gua sha’en på badeværelset og brug evt conditioner fremfor olie, hvis du vælger at lave gua sha i bruseren. Så undgår du olieglatte fliser.

Du kan også lave gua sha’en i sengen hvor du kan ligge ned. Så er det lettere at arbejde på ben og balder og maven. Der er ingen regler, vælg det der føles mest lækkert og let for dig.


Cellulite challenge gua sha teknikker

gua sha teknikker massage mod appelsinhud cellulite

Body gua sha teknikker

body gua sha teknikker appelsinhud cellulite honest beauty talks shape tool redskab rosakvarts
 1. Små takker = Side 1: Udglatning, opløsning og opstramning. Bruges til cellulite type 1-3 samt opvarmning til type 4.

 2. Bølger = Side 2: Udglatning, opløsning og opstramning. Bruges til cellulite type 4. Vent evt. 4 uger med at bruge denne teknik for at undgå for mange blå mærker.

 3. Den glatte side = Side 3: Bruges til klassisk gua sha skrabeteknik samt afsluttende lymfedrænage. Bruges til alle cellulite typer.

 4. Enden = Side 4: Bruges til at ”grave” i bindevævet. Skrab med små bevægelser og fast tryk, der hvor det gør ondt og spænder. Bruges til cellulite type 2, 3 og 4

Body gua sha massage

1.

Spray olie på det område, du ønsker at arbejde på. Ved at spraye olien direkte på huden, undgår du fedtede fingre og dermed mindsker du risikoen for at tabe din gua sha på gulvet.

2.

gua+sha+massage+krop+retning+cellulite+appelsinhud

Brug side 1 og skrab let, men fast og i godt tempo, op og ned langs huden.

Du kan også skrabe fra side til side eller skråt, men aldrig i cirkler.

Fortsæt indtil huden er blevet varmet godt op, og har fået lidt farve.

Dette tager typisk 5 minutter alt efter hvor stort et område du arbejder på. (se længere nede i bloggen)

3.

gua sha retning lymfedrænage

Brug side 3 = den buede flade på Gua Shaen, til at skrabe med et fast tryk nedefra og op i lymfens retning.

Du arbejder altid i sam- me retning som lymfen, derfor er det vigtigt, du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab. (se tegningen nedenfor.

Du skal lave 5-60 skrab det samme sted, inden du bevæger dig videre til næste.


Del din gua sha massage op i små bidder og fordel dem ud over ugen

BodyGuaSha_skema.jpg

For at sikre du får success med din gua sha massage, anbefaler vi at du fremfor at sætte som mål at arbejde hele kroppen igennem på én gang, hvilket snildt tager en time!, så afsæt i stedet 10min om dagen på en kropsdel og få success med det. Ved at lave et ugeskema for dig selv hvor du deler din massage op i en eller flere kropsdele pr dag, så sikrer du dig at du i løbet af en uge, har fået hele kroppen godt masseret.

Fasciesystemet er et holistisk system der taler sammen. Dvs det er sjælendt nok kun at arbejde på lårene, hvis problemet stammer fra hoften.

Guide til figuren og pilene

 • De blå pile viser retningen op og ned, fra side til side eller skråt med den takkede side af SHAPE eller Glow eller den bølgede side af en af body gua sha’erne.

 • De lyserøde pile viser retningen på den afsluttende skrabe/lymfeteknik med enten sodalit xl body gua sha, hvid jade eller den glatte side af en af SHAPE gua sha’erne. Ved denne teknik er det vigtigt at tænke i lange gentagne strøg.

 • Retningen på maven er vigtig. Prøv at bruge GLOW gua sha’en i retningen der er vist på figuren.

Gua sha massage tutorials

Ben

Arme

Mave

Tag status på din cellulite (måleguide etc)

rosakvarts gua sha shape cellulite type testen honest beauty talks

Cellulite Challenge uge 2

Fik du taget cellulite typetesten i sidste uge? Ellers kan du gøre det lige her.

I denne uge får du alle vores gua sha massage teknikker, men du får også vores favorit skemaer til at tage status på din cellulite. Det er så vigtigt at du tage billeder, måler med målebånd og laver celluliteknibetesten, så du har på papir, hvordan din cellulite ser ud lige nu. Det samme gør du om 4 uger, 8 uger og 12 uger etc. På denne måde holder du dig selv topmotiveret fordi du lægger mærke til resultaterne. Gua sha teknikkerne her er ikke quick fix og de første resultater er subtile og kan ikke ses med øjet, men du vil kunne mærke at vævet ændrer sig og cm bliver mindre. Lov dig selv at udfylde skemaerne i denne blog, du vil fortryde det om nogle måneder hvis ikke du gør det.

Guide til før/efter billeder

Sådan gør du

Tag billeder af dig selv (evt. i undertø)j forfra, bagfra og fra begge sider. Gør dette inden du starter challenge samt fx. 1 gang om måneden for at se dine resultater.
Sørg for så vidt muligt at vælge det samme undetøj, samme afstand fra kameraet og i samme lys. Så kan du bedre sammenligne resultaterne.

Måleskema.jpg
Cellulite_cm_knibetest.jpg

Cellulite knibetesten

Sådan gør du

Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.

 • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.

Knibetesten er udviklet af Ashley Black

Knibetesten er udviklet af Ashley Black

Tegn dine cellulite typer ind i figuren

Maja og jeg tænker begge meget visuelle og har fundet at denne metode virkelig hjælper på kropsbevidstheden og naturligvis også med at se forbedringer fra måned til måned. Vi synes det er sådan en fin øvelse til at tjekke ind med kroppen. Prøv den hvis du vil være seriøs med challenge i år.

Sådan gør du

Vælg 5 forskellige farveblyanter, fx. grøn til sundt bindevæv, lilla til cellulite type 1, blå til cellulite type 2, sort til cellulite type 3 og rød til cellulite type 4.

Når du har udfyldt skemaet med knibetesten, så kan du male dine resultater ind i figuren her og gøre det samme efter hhv. 4 uger, 8 uger, 12 uger etc. Og du vil se de smukkeste billeder af din kropstransformation måned for måned.
Husk at resultaterne de første måneder højst sandsynligt kun er nogen du kan mærke ved at lave knibetesten i vævet. Denne øvelse vil hjælpe dig med at se resultaterne før du kan se dem på før/efter billeder.

måleskema cellulite type

Cellulite testen - find din cellulite type

cellulite testen

.

.

Cellulite testen

Sådan tester du dit bindevæv

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.

 • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.


De 4 Cellulite Typer

7c8bd24f-8536-40d6-abb0-48479d25e20f.jpg

Cellulite type 1

“Hytteost”

Cellulite type 1

Du har denne type hvis du i “Nappe-testen” kan løfte huden 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden.

Sådan ser det ud
Småbulet (som hytteost). Type 1 er den letteste grad af cellulite.

Årsag
Forsvævringer i de yderste fascielag i bindevævet.

Gua sha behandlingstype
Alm gua sha skrabeteknik med glat gua sha, evt med SHAPE’s fintakkede side på genstridige områder.

Resultathorizont
Typisk efter 1 måned ved brug 5-6 gange ugenligt.

907a92e3-5c81-491b-8319-c522afe96d30.jpg

Cellulite type 2

“Bakker & Dale”

Cellulite type 2

Du har denne type hvis du i “Nappe-testen” kan løfte huden 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse.

Sådan ser det ud
Buler, fordybninger og linjer.

Årsag
Skyldes forsnævringer, sammen-voksninger og forvridninger i bindevævets dybere fascielag, som ikke kan trænes eller spises væk.

Gua sha behandlingstype
Kræver dybdegående gua sha massage med SHAPE’s småtakkede og buede side efterfulgt af lymfedrænage med fx. sodalit eller hvid jade.

Resultathorizont
Typisk efter 1-4 måneder ved brug 4-5 gange ugenligt.

cellulite type 3

Cellulite type 3

“Gele”

Cellulite type 3

Du har denne type hvis du i “Nappe-testen” kan løfte huden mere end 2 cm og det føles geleagtig/ blødt/blævret.

Sådan ser det ud
Vævet ser bulet og slapt ud, og føles geleagtig. Der er manglende muskeltonus.

Årsag
Facievævet sidder for stramt omkring musklerne pga. forsvævringer, sammenvoksninger og forvridninger, hvilket gør det svært at opbygge muskelmasse.

Gua sha behandlingstype
Kræver dybdegående gua sha massage med SHAPE’s småtakkede og buede side efterfulgt af lymfedrænage med fx. sodalit eller hvid jade. Kræver desuden god og korrekt hydrering, bevælgelse, styrketræning og sund opbyggende kost.

Resultathorizont
Typisk 6-24 måneder ved brug 4-5 gange ugenligt.

cellulite type 4

Cellulite type 4

“Fastlåst”

Cellulite type 4

Du har denne type hvis du i “Nappe-testen” næsten ikke kan løfte huden op eller kun får fat i store hårde klumper.

Sådan ser det ud
Huden kan se helt glat ud, men du kan føle store klumper, når du kniber i huden. Det kan også ses som fastlåse depoter som fx. “ridebukselår”.

Årsag
Facievævet er helt sammenbundet og forvredet i alle bindevævslag. Fedt, muskler, væske og ophobninger er helt låst fast.

Gua sha behandlingstype
Kræver dybdegående gua sha massage med SHAPE’s småtakkede og buede side efterfulgt af lymfedrænage med fx. sodalit eller hvid jade. Kræver noglesteder “graveteknikken” med spidsen af en af body gua sha’erne.

Resultathorizont
Typisk 1-2 år ved brug 4-5 gange ugenligt.

Cellulitetest og typer er udviklet af Ashley Black Guru

Velkommen til Cellulite Challenge 2019!

cellulite challenge 2019 honest beauty talks gua sha body appelsinhud massage

Så er vi igang med vores årlige Cellulite Challenge! Vi håber du har glædet dig ligeså meget som vi har.
Er det første gang du er med på Cellulite Challenge, så er her hvad du kan forvente af vores 3 måneders program målrettet buler og slap hud - pakket ind i et lækkert massageritual du vil glæde dig til at forkæle dig selv med.


Sådan virker gua sha massagen

Når du begynder at frigøre spændinger og løsne op i fascieknuder med gua sha redskabet, øger du blodgennemstrømningen i huden, så flere næringsstoffer kommer frem og flere affaldsstoffer forlader huden. Det er med blodet, altså med øget blodgennemstrømning, at huden tilføres spændstighedsmolekylerne kollagen og elastin, hvilket giver opstramning af slap hud samt fastere hud over tid.

Derudover kan du også bruge body gua sha massagen, hvis du har spændte muskler og har brug for ekstra afslapning.

I dette 13 ugers forløb giver dig en holistisk og bæredygtig behandling af cellulite. Opskrifterne og teknikkerne, du finder heri, er gennemprøvet over de sidste 3 år, så vi ved, at de virker, og at du nok skal få resultater, så længe du gør en aktiv indsats. 

Dårlig kost, dårlig hydrering, manglende bevægelse, svag lymfe- og blodcirkulation, undertrykte følelser og uforløst vrede kan alt sammen bidrage til ophobninger af giftstoffer i bindevævet og stagneret energi, der giver cellulite og slap hud. Derfor er vi nødt til at arbejde holistisk for at fjerne årsagen til appelsinhuden. 

Gua sha teknikkerne alene kan uden tvivl reducere en stor del af celluliten, men hvis du ikke ændrer omstændighederne, der er skyld i ophobningerne, så er du nødt til at lave gua sha massagen regelmæssigt for at holde det væk. Vi giver dig begge muligheder i denne challenge; redskaberne til at arbejde med årsagen samt gua sha teknikkerne til at reducere symptomet, så er det helt op til dig, om du kun vælger en del eller går all in.

hvad kan du forvente:

 • Mindre cellulite

 • Fastere, glattere og blødere hud

 • Mere flow og bevægelighed i kroppenMindre spænding og smerte

 • Afstresset og tilpas fornemmelse i kroppen

 • Øget kropsbevidsthed

Hvad skal du være opmærksom på

 • Du kan opleve at få blå mærker i starten de steder hvor du har spændinger. Også selvom det ikke gør ondt at lave gua sha’en. Dette er helt normalt og faktisk et tegn på du har arbejdet det rigtige sted!

 • Du kan måske føle sig overvældet i starten af teknikker og tiden du skal afsætte, men husk at 5 min. hver anden dag er bedre end ingenting og du vil stadig se resultater. De kommer blot lidt senere.

 • Resultater tager tid! Dette er ikke quick fix. Det har taget mange år at ophobe cellulite og det vil også tage tid at komme i bunds med det. Men om at år vil du ønske du var startet i dag. Så grib din gua sha og start med små skridt.

 • Har du tendens til åreknuder og karsprængninger. Så gå langsom frem og tryk ikke for hårdt med gua sha’en. Kan du tåle alm kropsmassage uden at forværre dine symptomer, kan du også tåle gua sha. Gua sha skal nemlig ikke gøre ondt, men føles som en behagelig dybdegående massage. Gør det ondt, så gør det endnu blidere og langsomme indtil til spændingerne og ophobningerne opløses.

Kom godt fra start

 • Start med at læse denne blog godt igennem

 • Herefter er du klar til at tage Cellulite testen som du finder her.
  Den vil guide dig til den rette teknik og hjælpe dig med at forventningsafstemme tidshorizonten for resultater.

Det praktiske

 • Programmet varer 13 uger, dvs vi holder dig i hånden de næste 3 måneder

 • Du modtager mail med nyt tip hver fredag, hvis du er tilmeldt vores nyhedsbrev. Er du ikke tilmeldt bliver du det her.

 • I vores lukkede facebookgruppe Honest Beauty Talks står vi klar med sparring, tips og coachingDet kræver

 • At du har en body gua sha med glat side som fx sodalit xl body gua sha

 • At du har en body gua sha med teksturside som fx. SHAPE body gua sha i rosakvarts eller obsidian

 • Din favorit kropsolie (i næste uge får du vores favoritopskrift der også dæmper evt. blå mærker)

 • At du sætter min. 10 min af dagligt til massage


Cellulite Challenge er IKKE til dig der

 • Er gravid

 • Har skadet hud inkl betændelse, sår, svamp, solskoldet hud eller hudkræft

 • Er syg, har feber eller hævede lymfekirtler

 • Har en bindevævssygdom

 • Får voldsomme blå mærker og karsprænginger af almindelig kropsmassage

 • Der har åreknuder

 • Kun er til quick fix

Hvad er gua sha

Gua Sha er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden.

Gua sha [udtales ”gwa sja”] er et traditionelt, kinesisk healingsredskab, der er blevet brugt i flere tusinde år i Kina. Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/ rødmen”. Det betyder at man skraber på huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, spændinger og smerter. Det er en særdeles effektiv behandling, som giver øjeblikkelig lindrende effekt. Redskaberne, man anvender til at skrabe med, er specielle Gua Sha redskaber. I vores behandling, har vi valgt at blande Gua Sha med krystalhealing, og har får derfor fremstillet vores Gua Sha redskaber i krystalsten.
Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, fx ud fra akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner.

Fordele ved regelmæssig gua sha massage

 • Forbedrer blodcirkulationen


 • Giver fornyet glød i huden


 • Fremmer hudens smidighed


 • Forbedrer muskeltonus ved at løsne op i knuder i fascielagene, så musklerne kan respondere normalt igen.


 • Giver en blødere, glatte og fastere hud.

 • Mindsker smerter, spændinger og ophobninger.


Er du klar til at tage Cellulite testen? Så klik her