No flow no glow

aventurin+gua+sha+redskab+tool+aventurine.jpeg

En af forudsætningerne for at få en sund glød i ansigtet, er en afspændt hals og nakke. Oplever du ikke de store forandringer ved din gua sha massage, så kan det være fordi flowet bliver blokeret ved halsen. Vi anbefaler altid du laver opvarmningsøvelser af nakke og skuldre inden du laver din gua sha massage. Det føles altså også bare vildt rart at få afspændt det områder, som vi typisk spænder i dagen lang.
Du kan også skrabe blidt om og ned langs halsen med din gua sha for at løsne endnu mere op. Husk olie eller balm under.

Prøv kombinationen af opvarmningsøvelserne her samt lifting videoen efterfølgende. Så tør vi godt love dig du vågner op mandagmorgen med smuk glød og “plump” hud.

Sådan gør du

 • Nakkerul: Lad hovedet falde ned mod brystkassen, rul først hovedet op til den ene skulder men du trækker vejret ind. Rul tilbage ned mod brystkassen mens du puster ud. Fortsæt derefter til den anden side. Lav ca 6 gentagelser ialt, eller så mange du har behov for.

 • I forlængelse med første øvelse, ruller du nu hovedet hele vejen rundt ca. 3 gange hver vej. Føles det ubehageligt eller har du ondt i nakken, så lav øvelsen meget langsomt og kontrolleret.

 • Skulderrul: Rul skuldrene ca. 6 gange frem, derefter ca. 6 gange tilbage.

 • Skulderløft: Løft skuldrene op mens du trækker vejret ind, og slip dem igen mens du puster ud. Gentag ca 8 gange eller så meget du har brug for.

 • Twist af rygsøjlen: Placer højre hånd på venstre lår og kig over venstre skulder, så du mærker et træk af rygsøjlen. Gentag derefter i modsatte side.

 • Under hele opvarmingen skal du have en dyb vejrtrækning, helst gennem næsen.

Hvis din hud mangler glød og vitalitet, så anbefaler vi du bruger vores aventurin beauty tool, som desuden er en skøn efterårskrystal. Vil du sætte ekstra skub i glowfaktoren, så prøv også vores limited fall edition Vitality roller.


Gua sha massage mod surmunds-furerne

surmund anette poulsen beauty space gua sha mod mund rynker furer

Anette fra Beautyspace har lavet en grundig og naturlig guide til surmundsfurerne, du ved godt de furer der går fra næsen og ned til hagen, og de nedadgående mundviger.

I denne guide anbefaler Anette bla. gua sha massage:

"Med en gua sha laver du en kontrolleret mini-inflammation, som gør vævet en smule mere plump, fordi blodtilstrømning og iltningen af blodet øges (brug den i opadgående bevægelser på surmunden de dage, hvor du ikke bruger nålerulle, hvis du bruger nålerulle). Du kan bruge den morgen eller aften."

I vores bog har vi lavet en gua sha massage netop til mundområdet, som vi gerne vil dele med dig her. (Husk at du får vores bog som ebog og hele vores bibliotek af videoer og facegym øvelser med, når du køber en gua sha hos os).

Vi anbefaler du bruger en gua sha “fisk” eller Glow gua shaen til denne massage, da du med fordel kan afslutte massagen med at køre den takkede ende over, på og under læberne for at stimulere blodgennemstrømmen og give en midlertidig men synlig “plumping” effekt. Til dette formål vil vi faktisk anbefale du vælger en 2. sorterings Glow gua sha, da den grovere struktur i krystallen vil give mere friktion som er en stor fordel ved denne massage til munden og læberne.

gua sha massage læber og mund furer surmund beautyspace anette poulsen gua sha

Sådan laver gua sha massage af mund og læber


TRIN 1

Start med at skrabe frem og tilbage med Gua Sha hovedet på “tjek ind” punktet i begge sider.

TRIN 2

Stimulér “body/mind” punktet over læben med den ene halespids på Gua Sha’en. Kør frem og tilbage, op og ned og i cirkler på punktet.

TRIN 3

Stimulér “flow” punktet under læben med den ene halespids på Gua Sha’en. Kør frem og tilbage, op og ned og i cirkler på punktet.

TRIN 4

Start i den ene side og skrab med Gua Sha hovedet ud langs den øverste læbekant til mundvigen med medium tryk 10-20 gange. Stop gerne op der, hvor du mærker en spænding eller har en linje og skrab lidt ekstra frem og tilbage.

Gentag ved den nederste læbekant.

TRIN 5

Slut denne side af ansigtet af med at køre Gua Sha hovedet fra den nederste del af øret, og ned langs halsen med meget let tryk 3-5 gange for at dræne til lymfen.

TRIN 6

Du kan evt skrabe direkte på læberne for at sætte gang i blodcirkulationen og give en “plump” effekt.

TRIN 7

Gentag trin 4 og 5 på modsatte side.


EKSTRA LIR


 • Plej dine læber med en god balm, men undgå læbepomade med mineralske olier. Det kan udtørrer dine læber og gør dig afhængig af læbepomaden.

 • Beskyt dine læber mod sol, vind og frost.

 • Undgå rygning og for meget brug af sugerør.


 • Lav en honningmaske på læberne et par gange om ugen. Lad honningen side i min. 10 minutter.
 Det blødgører og heler sprukne læber.


Vores favorit Face fitness øvelser til mund og læber


SMILE SMOOTHER

Gem dine tænder bag læberne og form et lille “O” med munden. 

 • Mens du strammer op i læberne smiler du så bredt du kan mens du stadig dækker tænderne. Skift mellem “O” formen og smile bredt et par gange. 

 • Hold smilet og placer din pegefinger på hagen, mens du langsomt bøjer hovedet bagover åbner og lukker du munden mens du stadig holder smileformen. 

 • Bevæg hovedet langsomt frem og tilbage mens du åbner og lukker munden tre gange. 

 • Forestil dig du nærmest skal fylde din undermund op med noget, sådan at du lave en “scooping” bevægelse. 

 • Slut af med at tage en dyb indånding og giv slip.

Øvelsen træner underansigtets muskler som reducerer linjer rundt om munden samt linjen fra næsefløjen og ned mod hagen og opstrammer kinderne.

  LIP PLUMPER


Kig op mod loftet mens du laver 10 kys med kysselyde.   

 • Du må meget gerne overdrive. 

 • Tag nu en dyb indånding, mens du puster langsomt ud puster du et kys. 

 • Gør dette 3 gange. 

 • Denne øvelse giver fylde til dine læber og opstrammer kæbepartiet og halsen.

Denne øvelse giver fylde til dine læber og opstrammer kæbepartiet og halsen.

Husk korrekt vejrtrækning - Første step til god succes med Face fitness øvelser er dit åndedræt. Dybe vejrtrækninger, giver bedre blodcirkulation, som resultere i mere ilt og næring til ansigtet og hele kroppen. Et opmærksomt åndedræt kan også hjælpe med at fjerne spændinger fra musklerne i både ansigt og krop.

♡ ° ♡ ° ♡ ° ♡ ° ♡ ° ♡ 

Eyelift gua sha massage

ametyst gua sha amethyst facial gua sha massage eye lift no botox

Eye lift facial med gua sha

I august lagde vi vores eyelift facial op på instagram og i har givet os den fineste feedback - tusind tak for det! Har du endnu ikke prøvet den, så får du videoen her i bloggen, så du kan komme i gang med det samme :)


Det her skriver Tina Hvedehave om eye lift massagen:

"Jeg har været igang med Gua Sha i snart 2 måneder nu. Jeg bruger dem hver dag. Kan simpelthen ikke lade være. Det er blevet mit yndlings ritual - både morgen og aften ! 

Min hud elsker det og det ses tydelig nu -  hvad den lille fisk kan udrette af mirakler. Siden i slog Eye Lift guiden op på IG den 26. august har jeg lavet massagen hver anden dag og WAUW hvor det virker !!!

Jeg er helt blown away over så fint et løft de har fået ! Kan simpelthen mærke når jeg rynker mellem mine bryn, at min pande er blevet strammere .... 
Og helt uden Botox ... Jeg er kæmpe fan !!" 

Tina brugte vores aventurin beauty tool. Har du stadig ikke fået prøvet gua sha massage, så kan du få aventurin gua sha'en i 2. sorterings kvalitet til kun 250kr i shoppen.

Sådan gør du


TRIN 1

Start med at åbne op på “tjek ind” punktet lige under kravebenet ved at køre dine fingerspidser i cirkler på punktet, åbn op for begge punkter på samme tid.

TRIN 2

Hold på punktet omkring lige under hvor øjenbrynet starter ved næseroden, hold trykket på begge sider af ansigtet på samme tid, hold med fast tryk i 10-15 sekunder. Punktet er oftest ømt, så du er ikke i tvivl, når du finder det.

TRIN 3

Hold på punktet ved den yderste øjenkant på begge sider af ansigtet på samme tid med fast tryk i 10-15 sekunder.

TRIN 4

Hold på punktet midt på øjets nederste kant på begge sider af ansigtet på samme tid med fast tryk i 10-15 sekunder. Punktet sidder på benet lige under pupillen, når du kigger lige ud. (Du kan mærke, der er en lille bue ind der, hvor punktet er).

TRIN 5

Brug kanten af Gua Sha hovedet og skrab fra næsefløjen op langs næsen, til du når øjenbrynet. Skrab 10 gange med medium tryk.

TRIN 6

Med Gua Sha hovedet skraber du fra den yderste øjenkant lige under øjet på den bløde del og ind mod øjenkrogen, fortsæt op over øjenlåget ud mod den yderste øjenkrog. Fortsæt i denne cirkel med meget let tryk 10 gange.

TRIN 7

Har du kragetæer, så strækker du ud i området med pege- og langfinger, og med den anden hånd bruger du Gua Sha hovedet eller halespidsen og skraber frem og tilbage eller i zigzag over kragetæerne, gør det 5 gange over hver linje med let til medium tryk. Har du ikke kragetæer så spring dette trin over.

TRIN 8

Tag kanten af Gua Sha hovedet og skrab fra den yderste øjenkrog ud til hårgrænsen med medium tryk 10 gange.

TRIN 9

Brug Gua Sha halespidsen for at stimulere brynets yderste punkt (frem og tilbage, op og ned og i cirkler).


TRIN 10

Gentag hele trin 9 i midten af brynet med medium tryk 10 gange.

TRIN 11

Gentag hele trin 10 ved starten af brynet ved næseroden.

TRIN 12

Slut denne side af ansigtet med at køre med Gua Sha hovedet fra hårgrænsens midterlinje ud til tindingen og ned langs øret og halsen for at dræne til lymfen 3-5 g
ange med let tryk. Gentag alle trin i den modsatte side.

Andre gode tips mod trætte og tunge øjenomgivelser

Afslut med iskolde krystaller (vi anbefaler ametyst) eller agurkeskiver på øjnene og giv dig selv minimum 5 minutter til at ligge og slappe af.

 • Få din skønhedssøvn - brug gerne sovemaske eller sov i et helt mørkt rum.

 • Er du dehydreret, kan man se det med det samme på dine øjne, husk minimum 2 liter vand HVER dag.

 • Face Fitness til øjnene. Husk at du får vores store online Facegym medlemskab gratis, når du køber en gua sha krystal hos honestbeautytalks.org.


Eye fitness øvelse

Sørg for, at hoved og nakke er afslappet og kig ligeud på et punkt foran dig. Uden at bevæge hovedet eller halsen, kig med dine øjne til højre, mens du trækker vejret ind. Pust ud, mens du kommer tilbage til midten. 


På en indånding kigger du nu til venstre og tilbage til midten på en udånding. På en indånding kig ned og kom tilbage til midten på en udånding. På indånding kig op og på udånding tilbage til midten. Luk øjnene i 5 sekunder og gentag derefter øvelsen 2 gange mere. 


Derefter kigger du ligeud på et punkt foran dig. Uden at bevæge hovedet eller halsen ruller du øjnene hele vejen rundt, først den ene vej og efterfølgende den anden vej. Gentag 3 gange, luk øjnene et par sekunder mellem øvelserne.

Øvelsen toner dine øjenomgivelser, giver liv og vitalitet til øjnene, øger blodcirkulationen og udglatter brynene. Hjælper især trætte og tørre øjne.

Holistic Beauty - derfor arbejder vi med det

Vi drømmer om en verden, hvor skønhed udspringer fra nydelse og velvære. En verden, hvor det er skønhed at have selvværd og kærlighed til sig selv. En verden, hvor vi lærer at lytte til vores krop, nære og opløfte den. Lige nu føler vi, at vi lever i en verden, hvor skønheden har mistet sin ægthed, og ærlighed er noget, man skal lede længe efter.

Vi lever i en verden af manipulerede modeller og med filter på vores hverdag. Dette ender ud i, at vi får et falsk syn på skønhed og mister os selv i kampen om at ligne noget, der ikke er virkeligt.


Skønhed er selvprioritering

Vi har skabt Honestbeautytalks i håb om, at vi sammen kan vende vores syn på skønhed, så vi kan leve i en verden, hvor skønhed skaber kærlighed og nydelse frem for stress, frygt og skam.

En Holistisk tilgang til skønhed er for os altafgørende, og det handler om at skabe et sundt skønhedsfundament for os selv. Inderst inde ved vi jo godt allesammen, at det ikke hjælper at putte glimmer på en lort - den lugter stadig. Hvis din krop er i en konstant stresstilstand, kan den ikke regenerere sig, forny din hud eller give dig energi og overskud.


Årsagsbehandling fremfor concealer

Det, vi har lært i vores arbejde som henholdsvis kosmetolog og holistisk hudterapeut igennem de sidste 10 år, er, at det er utroligt hårdt arbejde at symptombehandle, og det giver aldrig rigtigt et helt tilfredsstillende resultat. Løsningen er, at vi bliver nødt til at lægge lidt energi i det, vi gør, de produkter vi bruger, den måde vi bruger dem på, OG gå ind og finde årsagen til “problemet” for at undgå, det ikke opstår igen. Vi er meget kede af at skulle afsløre, at vi desværre ikke finder løsningen i en creme eller et hurtigt quick fix. Vi er kommet frem til, at vi opnår de bedste resultater ved at have et stærkt nervesystem, afbalancerede hormoner, en sund kost, et positivt sind og en masse livsnødvendig selvkærlighed.
 

Holistisk Skønhed

I samfundet i dag, hvor stress er blevet en stor del af vores hverdag, ser vi et stort behov for at skabe ritualer, der hjælper kroppen tilbage i balance.Hvad er  stress?

Oplevelsen af stress opstår, når de krav, der stilles til os, overskrider vores (opfattede) evne til at håndtere dem. Stress kan defineres som ændringer i vores tanker, følelser og fysik som følge af vores respons på de krav, der stilles af os, eller vi stiller til os selv. Det er selvfølgelig vigtigt at nævne, at stress i sig selv ikke er en dårlig ting. Det er en livsnødvendighed for at overleve, og hjælper os med at finde balancen mellem handling og væren. Problemet opstår, når stress bliver kronisk, og vi enten ender i en tilstand af sympatisk dominans eller endnu værre parasympatisk dominans.

 

Sådan påvirker stress din hud, krop og celler

 • Når du er i en tilstand af stress, ryger al  energien til beskyttelse af dine vitale organer.
 • Blodkarrene trækker sig sammen.
 • Blodgennemstrømning i de små blodkar i huden svækkes.
 • Der kommer ikke nok næring til huden og nok affaldsstoffer væk fra huden.
 • Der opstår inflammation, som nedbryder kollagen og bindevæv og får cellerne til at "karamellisere" (glycation).
 • Det resulterer i slapt og stift væv, der ikke kan holde på fugten.
   

Du har måske oplevet dette; din hud går amok i perioder, hvor du har alt for travlt, har alt for meget at tænke på, eller bare på ingen måde er i flow. Det kan vise sig i huden som inflammation, tørhed, urenheder, rødme osv.

Når det sympatiske nervesystem trigges, sættes kroppen i beredskab med en masse fysiologiske ændringer til følge, som bl.a. påvirker muskelstyrken, immunforsvaret og kredsløbet.

Det parasympatiske nervesystem derimod virker beroligende på kamp-/flugtmekanismen, sætter gang i fordøjelsen og derved vedligeholdelse og opbygning af kroppen. Når huden reagerer med symptomer, er det altså ikke fordi, den “fejler” noget.

Huden reagerer, som den biologisk er programmet til, nemlig at reagere på noget, der er off. Huden prøver skabe kontakt med dig gennem symptomer ved at vise dig et spejlbillede, at noget ikke helt er, som det skal være.

Din opgave er nu at tage ansvar for din hud og lytte til, hvad din krop fortæller dig. Vi lover dig, at hvis du virkelig begynder at lytte til din krop, kan du skabe intet mindre end mirakler for den og for dig.


Få de første kapitler af vores Holistic Beauty & gua sha bog Honest Beauyt Talks Vol 1 gratis her

I vores bog har vi skrevet om bl.a. hudens cyklus, og hvordan du ved af afkode din huds reaktioner, kan lære at samarbejde MED din hud. Den viden synes vi alle skal have, så vi har gjort de første 30 sider af bogen tilgængelig for dig lige her

Sådan reducerer du smilerynker og trætte øjne med gua sha massage

gua sha massage mod smilerynker honest beauty talks ametyst gua sha fisk
"Jeg har brugt min gua sha fast hver anden dag i 3 uger nu, og der hvor jeg bemærker allermest forandringen er linjerne rundt om mine øjene er næsten væk og mine lidt nedadvendt mundviger er også blevet mindre. Min hud er dertil blevet glatter, fået mere glød og generelt bare mere lækre at se på. Jeg bruger rigtig meget min gua sha i hovedbunden også. Med halen ned af mod hovedbunden. Til start kunne jeg dårligt køre den hen over hovedet pga. spændinger, men nu har jeg meget sjælden hovedepine, og der er intet i forhold til spændinger! Jeg vil ikke undvære min lille underlige fisk!" - Kristina Suddergaard
 

Sådan skrev Kristina til os på instagram her den anden dag. Og det blev vi selvfølgelig så glade for! Vi ved jo at vores gua sha facials giver resultater, hvis blot du laver dem regelmæssigt. Derfor har vi lyst til at dele vores "Eyelift" facial fra vores bog med dig her på bloggen i dag, så du kan få samme resultater som Kristina.
Kristina brugte vores ametyst gua sha (i 2. sorterings kvalitet), og det "sjove" er, at netop ametyst er brugt i krystalterapien mod øjenproblemer. Ametyst er også kendt for at virke enormt beroligende og afstressende. Du kan læse lidt mere om ametyst i slutningen af bloggen her.

 

Honest Beauty Talks' Eyelift Gua Sha Facial 

Vores DIY krystal gua sha facials er udviklet sådan, at de virker på din ydre skønhed og indre sundhed, samtidig med at du får et “pusterum” i din hverdag. Som navnet lyder er denne facial designet til at afspænde øjenomgivelserne og reducere smilerynker.

 

Du skal bruge

En ametyst Gua Sha til ansigtet og din favorit facebalm. Ametyst bruges ofte ved øjenproblemer og ved hovedpine.

eyelift gua sha massage mod smilerynker honest beauty talks

Eyelift Gua Sha Facial

by Honest Beauty Talks

gua sha facial mod smilerynker
ametyst gua sha sovemaske

 

Ametyst

Ametyst kaldes også for trosstenen. Den har en rensende effekt på krop og sind. Krystallen siges at have magiske kræfter og beskytter mod dårlige energier og negative vibrationer.

HUDTYPE

Ametyst passer til den normale/kombinerede hud og er især god til den stressede/hormonelle hud med periodevise bumser langs kæben og på hagen.

PERSONLIGHED

Ametyst er til power-kvinden, der har brug for en time-out fra en travl hverdag med mere gøren end væren. Ametyst er til dig, der har brug for lidt mere mildhed og blidhed i din hverdag. Der er altid støtte at finde. Det har aldrig været meningen, at du skal klare alting selv.

MINDSET

Ametyst giver mod, visdom og styrker hukommelsen. Den hjælper med at træffe de rigtige beslutninger og giver selvtillid, klarhed og tillid. Krystallen styrker samhørighedsforhold og giver en enhedsfølelse, så det er nemmere at rumme det maskuline og feminine i hjertet. Den får dig til at vende blikket indad for at søge efter den egentlige årsag til din uro.

KROPSLIGT

Ametyst renser og forbedrer blodcirkulationen i kroppen. Den støtter vores hormonsystem og virker afstressende og beroligende. Den bruges ofte ved mave/tarmproblemer, øjenproblemer og hudlidelser samt ved søvnbesvær. Brug ametyst mod hovedpine, øjenspændinger, nakkespændinger og spændingsrynker.

Opstram armene med Glow Gua Sha massage

regnbue flurit glow gua sha honest beauty talks

Flere af jer har spurgt hvordan man laver gua sha massage til opstramning af armene, og det er faktisk rigtig let! Vi har lavet en videoguide til dig her, og du kan bruge lidt forskellige gua sha'er. Et godt bud er vores blå Sodalit Body Detox Gua Sha eller vores nye Glow Gua Sha i regnbueflurit, rosakvarts eller røgkvarts til ansigtet. Den passer lige i størrelsen til mave, arme og lægge.

Opstram huden på maven med Glow Gua Sha

Det er ikke kun huden på lårene du kan stramme op med regelmæssige (4 gange om ugen) gua sha massage, huden på maven virker gua sha også på. Og ofte kan du faktisk se hurtigere resultater på maven end på benene.

Vi har lavet en videoguide til dig her, og vil også gerne tippe dig om at du kan bruge vores Glow gua sha til ansigtet til denne massage også. Den er mindre end Shape gua shaen og derfor lettere at bruge på mave og arme. Og så kan du naturligvis også bruge den i ansigt, på halsen og decollete.

Sunde hindbær-vafler med brombærcreme og kakaonibs.

sunde vafler

Vi er vilde med disse hjemmelavede  og hudvenlige vafler- helt uden gluten, sukker og mælk. De er perfekte hvis du er på en cellulite challenges og er lækker sulten;) De er super nemme at lave og smager som en drøm- whats not to like? Vi anbefaler, at du forkæler dig selv her i weekenden med vafler til morgenmad <3 

 

Vafler

 • Det skal du bruge:
 • 3 æg
 • 2 dl mandelmel
 • 2-3 spsk kokosmælk
 • 1 banan
 • 1 dl hindbær (vi bruger frosne)
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 spsk loppefrøskaller
 • 1/2  tsk vaniljepulver
 • 2 spsk collagen pulver (valgfrit)

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser godt sammen. Hæld dejen i en vaffelform (vi bruger den fra Green Goddess), bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min. Når de er færdige tager du dem ud af formen og lader dem køle lidt af, inden du pynter med brombærcreme og kakaonibs.

 

Brombær creme

Det skal du bruge:

 • Ca 2 dl frosne brombær (du kan også sagtens bruge blåbær)
 • Resten af den dåse kokosmælk du brugte til vaflerne.

Sådan gør du:

Blend det hele sammen til det har en creme konsistens. Pynt dine vafler med cremen lige inden severing.

Velbekomme!

Velbekomme!

Care for yourself

Maja & Tanja

Luna tea infusion

luna tea infusion for vitajuwel luna momentum water bottle black goji berry tea blue tea purple tea pink tea jasmine white pearl tea

We LOVE our new gem water bottles from Vitajuwel. Especially because they come with a handy tea insert, so you can use them for hot or cold tea brewing.

My favorite tea at the moment is a luna tea infusion perfectly matched to the Luna rainbow moonstone bottle for that time a month, where us women need a little extra nurture and self care.

This is a floral tasting and deeply calming tea blend of white jasmine, black goji berries, a sqeeze of lime, linden blossom and blue mallow blossoms (malva sylvestris).


The recipe

 

How to

 • Fill the Vitajuwel tea filter with 2 teaspoons of the tea blend
 • Insert filter in the bottle and fill the bottle with 70 degree hot water
 • Let it steep for 5-20 mins.
 • Add a sqeeze of lime and notice the colour change from blue to deep purple.
 • Sip and enjoy!
 • TIP you can reuse your tea leaves twice.
luna tea infusion for vitajuwel luna momentum water bottle black goji berry tea blue tea purple tea pink tea jasmine white pearl tea

Hvilken body gua sha skal du vælge?

hvilken body gua sha skal jeg vælge mod cellulite which gua sha to choose for cellulite

Vi har gjort det for dig, at vælge den rette body gua sha til dig, med denne blog. Du skal blot finde din cellulite type, og så vælge gua sha plus råd efter den.

Vi håber du bliver lige så glad for dit gua sha ritual som vi er <3 <3

 

TEST DIT BINDEVÆV og find din cellulite type                                                                             

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.
 • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.

 

CELLULITE TYPE 1 "HYTTEOST"

cellulite type 1

Denne type appelsinhud er småbulet (som hytteost) og den letteste grad af appelsinhud. Det er denne type der hurtigst forsvinder, da den kun sidder i det yderste lag bindevæv. Dem der har skrevet til os og fortalt at deres appelsinhud er forsvundet efter kun et par gua sha sessioner, er dem der har denne type.
Når bindevævet lider og bliver strukket i af forskellige årsager, så skubbes fedtet ud gennem de svage punkter i bindevævet. Derfor er det du oftest har hørt at appelsinhud skal trænes væk eller appelsinhud er et fedtproblem, men sandheden er at cellulite er et bindevævsproblem. Tynde som tykke får appelsinhud, men det er sandt at hvis man reducerer fedtprocenten så synes appelsinhud mindre, da der ikke er så meget fedt at skubbe ud gennem bindevævet..men problemet er det samme! Bindevævet er stadig tvistet.

Da denne type cellulite sidder i det yderste lag bindevæv vil du uden tvivl få en masse små blå mærker når du går i gang med at lave gua sha, det er ok og det er normalt. Bliver du blå, så vent en dage med at lave gua sha igen, så huden får ro til at restituere sig.

Denne type appelsinhud forsvinder typisk efter 1-3 måneder med regelmæssig gua sha (3-5 gange om ugen).


BRUG DENNE GUA SHA

sodalite body gua sha tool redskab cellulite
 • Vores blå sodalit XL gua sha er perfekt til denne type cellulite. Her kan du sagtens nøjes kun med skrabeteknikken op mod lymfen. Lav gerne 20-60 skrab det samme sted inden du går videre til næste sted.
 • Du kan vælge at lave denne teknik efter morgenbadet for at få din kropsolie eller balm til at trænge godt ind i huden. Sørg endelig for ikke at tabe din gua sha. Læg evt et par håndklæder på gulvet, så den lander blødt, hvis uheldet skulle være ude.
   

SØRG FOR AT

 • Drikke dine 2 liter vand om dagen og evt mere, da gua sha teknikken sætter en mild udrensning i gang.
 • Lav kaffepeeling 1 gang om ugen.

 

 

CELLULITE TYPE 2 "BAKKER & DALE"

cellulite type 2 gua sha massage tool redskab kursus

Denne type cellulite er karakteriseret af bakker, fordybninger og linjer der sidder i de dybere lag af bindevævet. Den ujævne hudoverflade skyldes forsnævringer, sammenvoksninger og forvridninger i bindevævet, som ikke kan trænes eller spises væk. Denne type appelsinhud kræver dybdemassage af bindevævet som du lærer i denne challenge.
Du kan sagtens have en kombination af type 1 appelsinhud og type 2 appelsinhud. Det har de fleste. Så når du går i gang med gua sha massagen kan du enten opdage at få små blå mærker med det samme (type 1 som “opløses”) eller først efter flere sessioner (tegn på type 2 som opløses).

Denne type cellulite tager typisk 1-4 måneder at komme af med.
 

BRUG DENNE GUA SHA

sodalite shape body gua sha tool redskab mod cellulite appelsinhud
 • Brug en af vores SHAPE gua shaer. Vælg rosakvarts hvis det er indre forurening (altså selvkritik og negative tanker om dig selv) du mener er årsagen til din cellulite. Vælg obsidian hvis det er ekstern forurening (som sukker, alkohol etc), som du trænger til at afgifte.
 • Her skal du starte med at bruge siden med de små bølger og køre frem og tilbage på området indtil det er godt opvarmet.
 • Du kan bruge siden med de store bølger, der hvor du har dybere ophobninger og "bakker" som du gerne vil arbejde på.
 • De steder hvor du har "dale", kan du bruge spidsen af gua sha'en til at "grave" i bindevævet. Brug enden til at finde det sted i eller omkring "dalen", hvor det gør mest ondt. Det er DER du skal løsne op. Du løsner op ved at skrabe med små bevægelser og fast tryk, hvor det gør ondt og spænder. Det kan føles som en tråd eller elastik du kører henover. NB du får blå mærker med denne teknik, også selvom du ikke gør det særlig hårdt.
 • Du slutter gua sha massagen af ved at lave 20 lange skrab op mod lymfen med den glatte side af gua shaen på det samme sted. Fortsæt indtil du har været hele området igennem.
   

SØRG FOR AT

 • Drikke dine 2 liter vand om dagen og evt mere, da gua sha teknikken sætter en mild udrensning i gang.
 • Skrue ned for det der "forurener" som sukker, alkohol, selvkritisk mindset etc.
 • Drikke 0.5 liter stærk brændenælde infusion dagligt for at rense bindevævet indefra.
 • Sætte et mål om at gå en lang tur hver dag for at aktivere muskler, blodcirkulation og lymfesystem.
 • Lave kaffepeeling 1 gang om ugen.

 

CELLULITE TYPE 3 "GELE"

cellulite type 3 gua sha massage krop ben lår arme

Den type cellilute er en cocktail af manglende muskelmasse, fedt, væskeophobning og ophobning af affaldsstoffer i bindevævet. Vævet føles geleagtig og der er manglende muskelstyrke. Denne type appelsinhud opstår fordi bindevævet er for omklamrende omkring musklerne pga. forsnævringer, sammenvoksninger og forvridninger at nerveforbindelsen til musklen afbrydes. Når der ikke er gode nok nervesignaler til musklen, så reagerer musklen ikke som den skal og det gør det ekstra svært at danne muskelmasse.

Har du nogensinde prøvet at vågne op med en sovende arm fordi du har lagt på den? Det er samme princip der gælder her. Det kræver lidt arbejde at få armen til at virke igen, ligesom det vil kræve en del gua sha massage at rydde op i forsnævringerne i bindevævet, så musklerne kan fungerer ordenligt igen. Sund kost og regelmæssig træning er super vigtig her for at afgifte de affaldsstoffer som fastholdes i bindevævet. Massage alene er ikke nok. Du kan opleve når du begynder at lave massageteknikkerne at huden kan føles endnu mere geleagtig i en kort periode, det er EN GOD TING. Det betyder du at begynder at opbryde hårde klumper af forsnævret bindevæv og fedtbundne affaldsstoffer. Bare bliv ved og du vil snart se resultater.

Denne type appelsinhud kan tage 6-12 måneder at rette op på.


BRUG DENNE GUA SHA

blå sodalit gua sha takker tool redskab cellulite appelsinhud
sort obsidian gua sha shape takker tool redskab cellulite appelsinhud
 • Brug en af vores SHAPE gua shaer. Vælg rosakvarts hvis det er indre forurening (altså selvkritik og negative tanker om dig selv) du mener er årsagen til din cellulite. Vælg obsidian hvis det er ekstern forurening (som sukker, alkohol etc), som du trænger til at afgifte.
 • Her skal du starte med at bruge siden med de små bølger og køre frem og tilbage på området indtil det er godt opvarmet.
 • Du kan bruge siden med de store bølger, der hvor du har dybere ophobninger og "bakker" som du gerne vil arbejde på.
 • De steder hvor du har "dale", kan du bruge spidsen af gua sha'en til at "grave" i bindevævet. Brug enden til at finde det sted i eller omkring "dalen", hvor det gør mest ondt. Det er DER du skal løsne op. Du løsner op ved at skrabe med små bevægelser og fast tryk, hvor det gør ondt og spænder. Det kan føles som en tråd eller elastik du kører henover. NB du får blå mærker med denne teknik, også selvom du ikke gør det særlig hårdt.
 • Du slutter gua sha massagen af ved at lave 40-60 lange skrab op mod lymfen med den blå sodalit xl gua sha på det samme sted. Fortsæt indtil du har været hele området igennem.
 • Dette sidste trin er vigtigt for at dræne væske og affaldsstoffer ud til lymfen.
 • Lav gerne din gua sha i sengen inden du skal sove. Det er lettest at lave hvis du sidder/ligger ned.
   

SØRG FOR AT

 • Drikke dine 2 liter vand om dagen og evt mere, da gua sha teknikken sætter en mild udrensning i gang.
 • Skru ned for det der "forurener" som sukker, alkohol, selvkritisk mindset etc.
 • Drik 0.5-1 liter stærk brændenælde infusion dagligt for at rense bindevævet indefra.
 • Drik vores beauty shot dagligt.
 • Sæt et mål om at gå en lang tur hver dag for at aktivere muskler, blodcirkulation og lymfesystem.
 • Opbyg muskelmasse ved at styrketræne 2-3 gange om ugen.
 • Lave kaffepeeling 1-2 gange om ugen.
 • Bruge vores detoxbalm til din gua sha massage.
   

 

CELLULITE TYPE 4 "FASTLÅST"

cellulite type 4

Denne type cellulite er den værste af dem alle sammen, også selvom den ikke ser så slem ud som de andre. Faktisk kan huden være helt glat, men så snart du laver “nappe-testen” vil du mærke at du næsten ikke kan løfte huden op og hvis du kan er det i store hårde klumper. 

Det er tegn på at bindevævet er så sammenbundet og forvredet i alle bindevævslag at det låser fedtet og musklerne helt fast. Hvis du har meget af denne type appelsinhud vil du opleve smerter, føle dig træt, have kredsløbsproblemer som kolde hænder og fødder og områder der er koldere end andre. Krampe i benene og tunghed vil du sikkert også opleve, ligesom at lige meget hvor meget du træner, så ser du aldrig rigtig muskeldefinition, da nerveforbindelsen til musklerne er dårlig. 

Selvom dette er den værste type appelsinhud, så kan du sagtens gøre noget ved det! Det tager bare ekstra tid, som regel op til et år. Du vil opleve at når du begynder at lave gua sha massagen så bryder du de hårde klumper af bindevæv, væske, fedt og affaldsstoffer og så kan appelsinhuden komme til at se værre ud i en periode. Dette er en god ting, det betyder du gør fremskridt og det forsvinder igen jo mere du laver massagen.

At varme hudområdet op først enten i sauna, bad, bruser eller med varmetæppe/varmedunk øger effekten af massagen hos alle cellulitetyper, men ved denne type cellulite er det et must, da du skal ind og arbejde i alle bindevævslag.

Start blidt op uden det gør for ondt indtil du holder op med at få blå mærker, herefter kan du trykke hårdere og gå dybere med massagen.


BRUG DENNE GUA SHA

blå sodalit krops gua sha cellulite appelsinhud
rosakvarts rose quartz shape takker comb body krops gua sha redskab tool
 • Brug en af vores SHAPE gua shaer. Vælg rosakvarts hvis det er indre forurening (altså selvkritik og negative tanker om dig selv) du mener er årsagen til din cellulite. Vælg obsidian hvis det er ekstern forurening (som sukker, alkohol etc), som du trænger til at afgifte.
 • Her skal du starte med at bruge siden med de små bølger og køre frem og tilbage på området indtil det er godt opvarmet.
 • Du kan bruge siden med de store bølger, der hvor du har dybere ophobninger og "bakker" som du gerne vil arbejde på.
 • De steder hvor du har "dale", kan du bruge spidsen af gua sha'en til at "grave" i bindevævet. Brug enden til at finde det sted i eller omkring "dalen", hvor det gør mest ondt. Det er DER du skal løsne op. Du løsner op ved at skrabe med små bevægelser og fast tryk, hvor det gør ondt og spænder. Det kan føles som en tråd eller elastik du kører henover. NB du får blå mærker med denne teknik, også selvom du ikke gør det særlig hårdt.
 • Du slutter gua sha massagen af ved at lave 40-60 lange skrab op mod lymfen med den blå sodalit xl gua sha på det samme sted. Fortsæt indtil du har været hele området igennem.
 • Dette sidste trin er vigtigt for at dræne væske og affaldsstoffer ud til lymfen.
 • Lav gerne din gua sha i sengen inden du skal sove. Det er lettest at lave hvis du sidder/ligger ned. Brug gerne et varmetæppe eller gør det efter et bad eller træning, så din hud er varm. Så kan du arbejde dybere ned i bindevævet.
   

SØRG FOR AT

 • Varme huden op. Med denne type cellulite får du 100% mere ud af din gua sha, hvis du laver teknikkerne på en varm hud. Det er bedste er i en sauna. Alternativt efter et varmt bad med epsomsalt, varmt brusebad, varmetæppe eller træning.
 • Tjekke din holdning. En god behandler som en body SDS'er eller kraniosakral terapeut kan hjælpe dig med at tjekke at din krops holding ikke bidrager til fastlåsthed.
 • Drikke dine 2 liter vand om dagen og evt mere, da gua sha teknikken sætter en mild udrensning i gang.
 • Skru ned for det der "forurener" som sukker, alkohol, selvkritisk mindset etc.
 • Drik 0.5-1 liter stærk brændenælde infusion dagligt for at rense bindevævet indefra.
 • Drik vores beauty shot dagligt.
 • Sæt et mål om at gå en lang tur hver dag for at aktivere muskler, blodcirkulation og lymfesystem.
 • Opbyg muskelmasse ved at styrketræne 2-3 gange om ugen.

 

Video guides til gua sha massage mod cellulite

Recipe: Self love in a bottle

aromaterapi duften af selvkærlighed duft dig smuk

Self love in a bottle anybody?

Honest Beauty Talks is a product from a conversation Maja & Tanja had in 2015 about the lack of self love and self care in the beauty industry. 
Suddenly Maja burst out “I wish we could put self love in a jar!” and that was the birth of Honest Beauty Talks.

This wish is still our guiding star today, and eventhough we haven’t quite mastered it to perfection yet, we still try everyday through our rituals, crystals and aromatherapeutic formulations. We hope you feel it💕

If you want a sniff of our best attemt of the scent of self love, try this perfume recipe from our book and pink face balm diy box.


You'll need

 • Our Selvkærlighed facebalm DIY box

 

The recipe

 • 4 drops of lavender essential oil
 • 2 drops of ylang ylang essential oil
 • 1 drop of helichrysum essential oil
 • 3 drops of cacao absolute
 • 2 drops of rose absolute
 • 10ml of squalane oil
 • 1 drop of rosemary co2 extract


How to

In a small beaker add squalane and essential oils. Stir for a few mins and test the smell. Adjust if you feel like it. Stir in 1 drop of rosemary co2 extract and pour into a dark glass roll on bottle.

Add to pulse points on wrists and neck and inhale the scent 20 times 3 times a day for a week, and see what happens💕

(When you buy our pink face balm diy box we include roll on bottles and generous amounts of essential oils for you to make this perfume)

self love in a jar good stuff scent recipe pink face balm recipe

Forskellen på de forskellige body gua sha'er og cellulite teknikker

Igen i år kører vi vores populære Cellulite Challenge. Vores intention med denne challenge er at sætte fokus på behandling af cellulite og aflive nogle myter hen af vejen, da vi gennem vores arbejde oplever, at det er dét, som er det største problem hos de fleste kvinder. 

Der er mange quickfix derude og eksperter, der fortæller os, at det bare skal trænes væk, men har det nogensinde hjulpet dig? Nej, vel.

Det er ikke kun appelsinhud vores challenge får bugt med, fastere og renere hud er nemlig også nogle af "bivirkningerne" ved følgende vores challenge.

 

Sådan virker gua sha massagen

Når du begynder at frigøre spændinger og løsne op i fascieknuder med Gua Sha redskabet, øger du blodgennemstrømningen i huden, så flere næringsstoffer kommer frem og flere affaldsstoffer forlader huden. Det er med blodet, altså med øget blodgennemstrømning, at huden tilføres spændstighedsmolekylerne kollagen og elastin, hvilket giver opstramning af slap hud samt fastere hud over tid.

Derudover kan du også bruge body Gua Sha massagen, hvis du har spændte muskler og har brug for ekstra afslapning.

Vi giver dig en holistisk og bæredygtig behandling af appelsinhud. Opskrifterne og teknikkerne, du finder heri, er gennemprøvet over de sidste 3 år, så vi ved, at de virker, og at du nok skal få resultater, så længe du gør en aktiv indsats. 

Dårlig kost, svag lymfe- og blodcirkulation, undertrykte følelser og uforløst vrede kan alt sammen bidrage til ophobninger af giftstoffer i bindevævet og stagneret energi, der giver cellulite og slap hud. Derfor er vi nødt til at arbejde holistisk for at fjerne årsagen til appelsinhuden. 

Gua Sha teknikken alene kan uden tvivl reducere en stor del af appelsinhuden, men hvis du ikke ændrer omstændighederne, der er skyld i appelsinhuden, så er du nødt til at lave Gua Sha teknikken regelmæssigt for at holde det væk. Vi har givet dig begge muligheder i denne challenge; redskaberne til at arbejde med årsagen samt Gua Sha teknikken til at reducere symptomet, så er det helt op til dig, om du kun vælger en del eller går all in.

 

Tag cellulite type testen og lær hvordan du bruger gua sha her

On nettle tea and cellulite challenge

New CELLULITE challenge tip is up! NETTLE infusion. Drink 0.5 liter a day for cleaner, smoother and happier skin and fascia. It’s super simple to make. Add 15g of dried nettle leaves in a mason jar. Add 0.5 boiled water, put lid on tight and keave to steep for 4 hours or overnight. Strain and drink through out the day. Do this daily for 2-3 months for full effect. Then take a break for 3 months and repeat 💪🏻 You can do it😍

New CELLULITE challenge tip is up!

NETTLE infusion. Drink 0.5 liter a day for cleaner, smoother and happier skin and fascia.
It’s super simple to make:

 • Add 15g of dried nettle leaves in a mason jar.
 • Add 0.5 boiled water, put lid on tight and leave to steep for 4 hours or overnight.
 • Strain and drink through out the day.

Do this daily for 2-3 months for full effect. Then take a break for 3 months and repeat 💪🏻 You can do it😍

Our famous skin clearing beauty shot

honest beauty talks beauty shot cellulite challenge

This BEAUTY SHOT is one of our little secrets for healthy skin and fascia tissue. If you have cellulite this is a must. The taste is not for the faint of hearted as it’s strong but in this recipe we added lemon and frozen sea buckthorn berries for a refreshing version😜

It contains powerful anti-inflammatory phytonutrients to reduce inflammation and redness. The orange plant pigments protect your skin from oxidative damage. Whole lemon, turmeric and rosehips help promote good elimination and support our hard working livers excrete excess hormones.

Lecithin and omega 3 support healthy skin cell membranes and flexible fascia tissue.
 

THE RECIPE

🌼 1 slice of organic lemon with peel
🌼 4 TBS organic frosen sea buckthorn berries
🌼 2 TBS organic rosehip powder
🌼 2 TSP organic turmeric powder
🌼 1 TSP lecithin granules
🌼 1 glass of water
🌼 1 pinch of black pepper
🌼 1 small piece of ginger
🌼 2 TSP Nordic Naturals Omega 3 fish oil or cod liver oil

Blend everything except fish oil. Pour into a glass and stir in the fish oil. Drink immidiately.

We recommend a beauty shot a day for 1-3 months to see and feel a difference in your skin and cellulite. And remember your daily gua sha massage of course.

TIP this beauty shot is also great if you suffer from skin break outs and redness.

Healthy & delicious cookie dough bites with chickpeas

IMG_7813.jpg

You are going to love these - promise! And you'll never guess that the secret healthy ingredient is... chickpeas! We were introduced to these yummy treats by Shirley from sundhud.nu, Try them out, all you need is:

 • 1 can of organic chickpeas, drained
 • 5 TBS mable syrup
 • 5 TBS melted cacao butter or coconut butter
 • 3 TBS cashew butter
 • Pinch of sea salt
 • Pinch of cardemom
 • Grated peel of 1/2 an organic orange
 • 1 tsp vanilla powder
 • 1 tsp almond essence
 • 150g of almonds, soaked, skinned and processed to a fine pulp in a blender or food processer.
 • 5 TBS chopped dark chocolate
 • 5 TBS cacao nibs
 • 5 TBS gojiberries
   

Mix it all up

 • Add everything to a large bowl except chopped chocolate, cacao nibs and gojiberries.
 • Puree with a stick blender till the dough is completely uniform.
 • Stir in chocolate, nibs and gojiberries and mix well.
 • Place the bowl in the fridge for 30 mins to firm up so you can roll the dough into small bite size balls. Or do what we did, press the dough into cute little silicone moulds and place in the freezer for 30 mins to set.
 • Squeeze out the bites and keep in a tight jar in the fridge for up to 3 days.
 • Or store them in the freezer and take a few out when you feel like a healthy snack.
healthy cookie dough bites with chick peas chocolate chip

Sådan bruger du SHAPE crystallen mod cellulite

gua sha cellulite

Gua sha massage af kroppen er traditionelt brugt i Kinesisk medicin mod smerter og deponeringer som cellulite. Nu kan du let lave samme teknik hjemme med vores SHAPE body gua sha krystal.

 

Skrab din Cellulite Væk

Er du som 90% af os andre kvinder, ja så kender du til de små buler på lårene.

Regelmæssig gua sha massage kan synligt hjælpe.

Har du ikke cellulite kan du stadig nyde godt af massagen. Det er altid nemmere at forebygge end at behandle cellulite. Ud over det, vil du opleve en bedre hudtone, fastere hud og større velvære i kroppen.

Når du begynder at frigøre spændinger og løsne op i fasciaknuder med gua sha redskabet øger du blodgennemstrømningen i huden, så flere næringsstoffer kommer frem til- og flere affalds-stoffer forlader huden. Det er med blodet, altså med øget blodgennemstrømning, at huden tilføres spændigshedsmolekylerne  kollagen og elastin, hvilket giver opstramning af slap hud og fastere hud over tid.

Derudover kan du også bruge body Gua Sha massagen, hvis du har spændte muskler og har brug for ekstra afslapning.

I vores nye bog giver dig en holistisk og bæredygtig behandling af appelsinhud. Opskrifterne og teknikkerne du finder deri er gennemprøvet over de sidste 3 år, så vi ved at de virker og at du nok skal få resultater, så længe du gør en aktiv indsats. 

"Jeg vil fortælle jer om min oplevelse af jeres Body gua sha, den købte jeg i foråret sidste år og fulgte flittigt jeres Cellulite bootcamp... wauw!!! Da de værste blå mærker havde lagt sig var det helt tydeligt at se forskel, aldrig har jeg haft så pæne lår :)" - Katrina

 

Holistisk behandling af cellulite

Dårlig kost, svag lymfe- og blodcirkulation, undertrykte følelser og uforløst vrede kan alt sammen bidrage til ophobninger af giftstoffer i bindevævet og stagneret energi, der giver cellulite og slap hud. Derfor er vi nødt til at arbejde holistisk for at fjerne årsagen til appelsinhuden. 

Gua sha teknikken alene kan uden tvivl reducere en stor del af appelsinhuden, men hvis du ikke ændre omstændighederne, der er skyld i appelsinhuden, så er du nødt til at lave gua sha teknikken regelmæssigt for at holde det væk. Vi har givet dig begge muligheder i bogen, nemlig redskaberne til at arbejde med årsagen samt gua sha teknikken til at reducere symptomet, så er det helt op til dig om du kun vælger en del eller går all in.

gua sha massage mod appelsinhud


SHAPE Gua Sha crystallen mod cellulte

I bloggen i dag, lærer du hvordan du bruger vores SHAPE gua sha crystal mod cellulite. Vi har valgt rosakvarts til denne gua sha pga. dens healende og selvkærlige energi. Vi gør alt muligt for at "bekæmpe" områder af os selv, vi ikke synes er perfekte. Men det vi, og kroppen,  i virkeligheden har brug for er omsorg og selvkærlighed.

“Vores krystaller er nøje udvalgt for deres hudhelende egenskaber, vibrationer og energi.”

Start  ud med vores rosakvarts SHAPE Body Gua Sha, som har finere "takker" på den lange side, og brug den de første 2 måneder. De finere takker vil arbejde i de yderste lag fascia. Når du frigiver det yderste lag fascia, kan du få en masse bittesmå blå mærker. Når du ikke længere får dem, kan du gå videre med vores sodalit body gua sha, som har større "dubber", og derved arbejder på de dybere fascialag.

gua sha appelsinhud cellulite guide tutorial how to guide

Tag cellulite testen først

 

TEST DIT BINDEVÆV                                                                             

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.
 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.
 • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.

 

Cellulite Gua Sha Massage

Sådan laver du Gua Sha massage mod cellulite.


1

Smør din Detoxbalm på huden de steder hvor du har appelsinhud, og som du ønsker at arbejde på. Vi anbefaler du tager både underben, lår og bagdel i en behandling fremfor at dele det op. Men sørg for kun at smøre balm på det område du vil arbejde på først, da balmen ellers når at trænge ind i huden.

 

2

Tag dit Body Gua Sha redskab og brug siden med “dubber” til at skrabe op og ned i ca. 5 minutter for at løsne op i bindevævet og glatte bindevævsnettet ud, så fedtdepoter ikke popper igennem (hvilket er det du ser som appelsinhud). Du kan kører op og ned, fra side til side og skråt op og ned, men aldrig i cirkler. Fra en skala fra 1-10, hvor 10 virkelig gør ondt, skal du ligge på omkring 3-4. Dvs du arbejder i bindevævet lige under hudoverfladen.
Start gerne ud med vores Shape Body Gua Sha, som har finere dubber, og brug den de første 2 måneder. Herefter kan du brug den større Sodalit. 

 

3

Nu bruger du den buede flade på Gua Shaen til at skrabe med et fast tryk nedefra og op i lymfens retning. Du arbejder altid i samme retning som lymfen, derfor er det vigtigt du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab fra:

 • Underbenet og op til knæet. Og arbejder hele underbenet igennem først.
 • Over knæet og hele låret op ind til hofte/lyske/balder og arbejder hele låret igennem først.
 • Nederste del af bagdelen og op til maven/øverste hoftekam.
 • Ved at skrabe nedefra og op stimulerer du lymfen ligesom hvis du har prøvet at tørbørste.

 

4

Skrab det samme sted 40-60 gange. Det skal være et fast tryk, men ikke nødvendigvis gøre ondt, selvom det gør det typisk, de steder hvor der er spændinger og stagnering. Det er vigtigt du bliver ved med at skrabe samme sted minimum 40 gange og gerne op til 60 før at behandlingen virker optimalt. Det er de gentagne skrab der skaber et vakuum under huden, som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt.

 

5

Er der affaldsstoffer/spændinger/stagnering vil huden blive rød-spættet og måske endda blå, grøn, lilla eller sort.

Du kan opleve at detoxbalmen bliver farvet sort eller grå. Det er giftstoffer der trækkes ud af huden. Tør det væk med en serviet og smid det væk.

Når du er færdig med at skrabe slutter du af med at smøre områderne ind i et tyndt lag detoxbalm igen. Den sørger for at de blå mærker mindskes og heles hurtigere. De æteriske olier vil trænge ned i huden og støtte op om afgiftningen af affaldsstoffer og stimulere lymfen, kredsløbet og hudhelingen så din hud bliver blød, smidig og bulefri.

Det er vigtigt du drikker et stort glas vand efterfølgende og husker din daglige brændenælde infusion.

Du kan lave body gua sha dagligt indtil du er tilfreds med resultatet. Får du blå mærker, og det er derfor er for ømt at gøre det hver dag, så vent et par dage indtil de blå mærker er væk, før du gør det igen.

De fleste kan se forskel efter 3 gange, men det tager typisk 30 behandlinger at få appelsinhuden helt væk (hvis du samtidig husker de andre gode vaner fra dette forløb).

Tip: du får meget hurtigere resultater hvis du laver denne teknik på opvarmet hud. Den bedste metode er at lave gua sha i en sauna. Du kan også lave det efter et karbad med epsomsalt eller gør det i bruseren. En anden måde at varme huden op på er via træning, så fx. 20 hurtige englehop eller andet der får dig til at svede. Du kan også bruge et varmetæppe for at varme op, varmetæppet kan også holde det andet ben varmt mens du arbejder på det ene.

 

NB Detoxbalmen finder du en opskrift på i vores nye bog. Alternativt kan du bruge kokosolie. Husk at du får den digitale version af vores bog med gratis når du køber SHAPE gua sha'en hos os.

Hvad er en Gua Sha Facial egentlig?

gua sha facial maja lemmeke tanja eskildsen honest beauty talks

Vores DIY krystal Gua Sha Facials er udviklet sådan, at de virker på din ydre skønhed og indre sundhed, samtidig med at du får et “pusterum” i din hverdag. Det giver dig nærvær og ro til at mærke og forstå din krop, så du opnår større tilfredshed og velvære i dit liv. 

I vores nye bog Honest Beauty Talks vol 1 - Crystal Gua Sha Facials & andre Holistiske Skønhedsritualer har vi lavet 10 helt nye Gua Sha Facials til alt fra kragetæer, bekymringsrynken og bumser.

Til dig der endnu ikke har prøvet Gua Sha Facial eller til dig, der har prøvet, men måske er ny til teorien bag, så vil vi i denne blog gå lidt dybere med vores gua sha teori. Det er dog vigtigt for os at sige, at vi har taget inspiration fra klassisk kinesisk gua sha, men vores Gua Sha Facials er resultatet af vores samlet 20 års klinikerfaring samt teknikker fra bindevævsmassagen, kraniosakralterapien, akupressur og ansigtszoneterapien. Vores Facials kan derfor ikke sammenlignes med hvad du ellers kan finde af gua sha massage rundt omkring, da de vil være helt anderledes.
 

“Gua Sha Facials er for os skønhedsritualer, der skaber harmoni gennem balancering af kroppens energisystem, lymfesystem, nervesystem og hormonsystem for at skabe en sund grobund, hvor skønhed kan manifestere sig.”
 

Det hele handler om at skabe et sundt skønhedsfundament. Inderst inde ved vi jo godt allesammen, at det ikke hjælper at putte glimmer på en lort - den lugter stadig. På samme måde er det med vores skønhed. Vi bliver med tiden nødt til at tage hånd om roden til problemet frem for kun at gemme os under makeup, filtre og Botox. Hvis din krop er i en konstant stresstilstand, kan den ikke regenerere sig, forny din hud eller give dig energi og overskud.

 

Hvad er Gua Sha (udtales gwa shaa)

Gua Sha er et traditionelt, kinesisk healings-redskab, der er blevet brugt i flere tusinde år. Gua Sha er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Det er ikke uden grund, da listen over effekter ved regelmæssig Gua Sha massage virkelig er et forsøg værd.

 • Forbedrer blodcirkulationen
 • Giver fornyet glød i huden
 • Cellerne bliver aktiveret, og ansigtet genvinder elasticitet
 • Reducerer rynker
 • Gør porerne mindre
 • Fremmer hudens smidighed
 • Fjerner/mindsker mørke rande og poser under øjnene
 • Forbedrer muskeltonus og opløfter ansigtshuden
 • Giver en mere ensartet hudtone
 • Fjerner stagneret lymfe og giftstoffer
 • Giver huden et sundt og yngre udseende

 

Kinesisk folkemedicin

Gua Sha er en tusind år gammel teknik, hvor man skraber på huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, spændinger og smerter. Gua Sha stammer fra Kina og er en væsentlig del af Traditionel Chinese Medicine, der bruges som folkemedicin i mange kinesiske hjem.

Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det er en særdeles effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt.
Redskaberne, man anvender til at skrabe med, er specielle Gua Sha redskaber. Vi har valgt i vores behandling at blande Gua Sha med krystalhealing og har derfor fået fremstillet vores Gua Sha redskaber i krystalsten.

 

Gua Sha Behandlingen

Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, fx ud fra akupunkturpunkter, meridianbaner og lymfebaner.

I vores Gua Sha facial fjerner vi spændinger, stagneret energi og giftstoffer og dræner det ud til vores lymfeknuder.

Gua Sha virker ved at fremme den vitale energi ”Qi”, stimulerer blodcirkulationen samt fjerner stagneret blod og ophobninger. 

Vi kan fx. sammenligne det med en motorvej; selvom vi kører i en ny, hurtig bil frem for en gammel, langsom bil, kan vi ikke komme hurtigere frem, hvis der er kø og trafikprop på vejen. Det samme gælder, hvis der ikke er flow i vores energi, blod og lymfesystem. Når et område behandles ved gentagne ”skrab”, opstår der et vakuum, som gør, at toksisk væske trækkes ud til huden fra kroppens underliggende væv.

Denne toksiske væske ses som ”Sha” eller de røde pletter, som ses på huden efter en behandling. Jo mørkere pletterne er, jo mere gammelt, stagneret blod har der været ved det område. Når vi arbejder i ansigtet, trykker vi ikke så hårdt, da huden er mere sensitiv, så rødmen forsvinder hurtigt igen.

Uddrivelsen af Sha betyder bogstaveligt at trække ”stagnationen” indefra og ud til overfladen og dermed væk fra kroppen. 

Skal det være helt korrekt, arbejder vi ikke så dybt, når vi arbejder i ansigtet, kineserne kalder det derfor “Shu” i stedet for “Sha”. Det er en mere lys-rød farve end den mørkerøde til lilla og blå farve, man kan få frem på kroppen.  

 

Kontraindikationer

Gua Sha massage er ikke ideel, hvis du har
følgende:

 • Solskoldet hud
 • Svamp
 • Betændt hud
 • Sår
 • Skadet hud
 • Hudkræft
 • Sygdom
 • Hævede lymfekirtler
 • Feber

 

NB: Er du i tvivl, skal du altid spørge din læge.
Vær opmærksom på, hvis du tager medicin, især hvis det er blodfortyndende. Har du nogle former for blodsygdomme eller har ekstra sensitiv hud pga. sygdom og medicin, så husk altid at forhøre dig med din læge først.

 

Det skal du bruge til din Gua Sha massage

Det eneste, du skal bruge, er et Gua Sha redskab og en olie/balm.

Vi anvender altid en facebalm, der passer til vores hudtype (til kroppen bruger vi en body balm), da en creme og serum ofte trækker for hurtigt ind i huden. Det er vigtigt, du har et produkt på huden, inden du begynder at skrabe med dit Gua Sha redskab, så du ikke laver skade på huden. Din Gua Sha Facial er også perfekt til at få dine produkter til at blive optaget bedre i huden.

 

Vores krystal gua sha massage

I vores DIY Facials har vi valgt at kombinere traditionelle Gua Sha teknikker med lymfedrænage, akupressur, ansigtszoneterapi,
bindevævsmassage, åndedrætsterapi, krystal healing, aromaterapi og klassiske lifting og afspændingsteknikker.

 

Vores mål har været at lave en nem og effektiv selvbehandlingsteknik, du trygt og sikkert kan udføre derhjemme. Idéen bag er, at du på denne måde selv kan tage hånd om din huds skønhed og sundhed på en 100% naturlig, ikke invasiv og bæredygtig måde.

 

Sådan virker behandlingerne

Akupressur: Via vores meridiansystem kan vi tappe ind i vores livsenergi, der flyder, ligesom vores blod flyder i vores arterier og vener. Denne livsenergi er yderst vigtig at holde i balance, da den regulerer vores helbred, hvordan vi føler, og hvordan vi ser ud. Det er ikke nogen ny videnskab; dette system er mere end 5000 år gammelt og er blevet brugt af kineserne i evigheder.

Både åndedrætsøvelser og akupressur afslapper muskelspændinger og balancerer den vitale livskraft i kroppen. Din livskraft eller din livsenergi flyder mellem kroppens meridianer.
Akupunkturpunkter er punkter, hvor du kan tappe ind i den energi.

Når spændingen ophobes omkring et punkt, blokerer det energien fra at flyde optimalt. Dette skaber et overskud af energi i et område af ansigtet og en mangel i et andet område. Spændingen samles omkring akupunkturpunkter og laver med tiden en blokering af cirkulationen, der til sidst bliver til en rynke. Massagen er lavet, så den naturligt presser og strækker nerver og muskler, mens akupunkturpunkterne frigiver spænding i punktet, så energien kan flyde frit igen. 

Ved at udføre massagen regelmæssigt kan du undgå disse blokeringer. Det toner ansigtet og stimulerer kroppens naturligt selvhelbredende evner. 

 

Få vores nye ebog og 15ml facebalm gratis når du køber en gua sha i januar

Du finder alle vores facials i vores nye bog. PS i denne uge får du en gratis 15ml Mildhed Facebalm med gratis samt gratis kopi af vores nye bog i ebogsformat, når du køber en hvilken som helst gua sha i shoppen her. 

 

DET sker der med din hud mens du sover

sove tips holistic silk sovemaske med lavendel

Skønhedssøvn

Hvordan, du ser ud og fungerer om dagen, afhænger faktisk af, hvordan du har sovet i løbet af natten.

Skønhedssøvn kommer du derfor ikke udenom

Skønhedssøvn er mindst lige så vigtig for dig og din krop som vand, næring, kærlighed og bevægelse. 

Det er og bliver det nemmeste, mest effektive og billigste tip til øjeblikkelig skønhed, og for det ikke skal være løgn, er det også vigtigt for detox. Mens du sover, sørger kroppen for, at du kommer dig ovenpå dagens detoxprocesser. Kroppen udskiller vitale hormoner, som medvirker til væksten af sunde celler, heling af væv og bekæmpelse af bakterier for at undgå infektioner. Din krop gennemgår om natten flere forskellige faser. 

Under disse forskellige faser er din krop fokuseret på opgaver såsom at neutralisere og behandle toksiner, påfyldning af energi til dine forskellige organsystemer og forarbejdning af erindringer.

Dit sind renses for toksiske tanker, og din psyke fornyes med klarhed og mental balance. Sindet renses i søvnen som en tavle, der viskes ren. 

Det er med andre ord under søvnen, kroppen for alvor forynges, genopbygges og holdes ved lige. 

Dine celler udskiftes, og din hud, dit hår og dine negle fornyes. Din krop afspændes, mørke rande under øjnene forsvinder, dit ansigt og dine ansigtsmuskler slapper af, hvilket gør, at din hud glattes ud, så du forebygger de mimiske rynker og linjer.

 

TIPS TIL DEN BEDSTE SKØNHEDSSØVN

 • Sov i et helt mørkt rum, køb evt mørklægningsgardiner eller brug sovemaske.

 • Start dagen med at få en masse sollys i dit smukke ansigt. Det vil skabe balance i din cortisol/DHEA døgnrytme, som er hhv. dit ressource- og belastningshormon. Det betyder, at når du får sollys ind fra morgenstunden, slukkes melatoninprodutkionen og dit cortisol vil stige. Det giver dig energi og fokus til alle dagens gøremål samtidig med, at det naturligt vil dale i løbet af dagen, så du om aftenen vil mærke en sund, naturlig træthed, og derved har let ved at falde i søvn.

 • Hiv mentalt stikket ud.

 • Skriv taknemmelighedsdagbog lige inden du går i seng. Det sænker stressniveauet og tømmer dit hoved for tanker, så du kan sove uforstyrret.

 • Sluk for alle elektriske apparater 2 timer før sengetid. Tændte elektriske apparater som telefon og computer vil påvirke din underbevidsthed, selv når du ikke bruger dem, fordi du ubevidst vil forvente et opkald, en mail eller sms. Det sætter dig i high alert og er en unødvendig stressfaktor, inden du går i seng. De elektromagnetiske stråler hjælper heller ikke på din søvnkvalitet.

 • Undgå at spise 3 timer inden sengetid. Den tid din krop ellers ville bruge på reparation og restituering, vil den bruge på at fordøje.

 • Tag magnesiumcitrat 600-1000 mg inden sengetid. Tag detox fodbad med Epsom salt og lavendelolie.

gua sha bog

Sovemasken på billedet er fra Holistic Silk købt fra npcares.dk

Denne blog er et uddrag fra vores nye bog Honest Beauty Talks vol 1 -  Crystal Gua Sha Facials & andre Holistiske Skønhedsritualer.

RO // Derfor skal du slå op med travlhed

kunsten at falde til ro

Du stresser rundt og når i virkeligheden ingenting. Hvad er det, du har så travlt med at nå?

HVAD ER DET VIRKELIG TRAVLHED DÆKKER OVER?

I den verden vi lever i nu, bliver vi rost, når vi når meget og yder alt, hvad vi kan. Præstér, præstér, præstér! Hvorfor er det sådan? Hvad er det i virkeligheden, den her travlhed dækker over? 

Travlhed dækker for det meste over frygt. Hvis du har meget travlt, er det værd at tænke over, hvad formålet med din travlhed er. Det egentlige formål er i hvert fald aldrig travlheden i sig selv, og travlheden blokerer faktisk ofte for dit egentlige formål. 

Travlhed er det, du giver din tid til, mens formålet er det, du giver dit hjerte til. Travlhed kan tørre dit hjerte ud, så du ender med at miste kontakten til dit sande formål. Så inden du drukner i travlheden, tænk over, hvad dit formål egentlig er. 

Er det det værd, eller har du brug for at stoppe op og lave en U-vending hjem til dig selv? Du kan måske have tendens til at tro, at stilhed og afslapning er uproduktivt, og derfor prøver du at undgå det. 

Men det er vigtigt at forstå at det - som med alt andet - handler om balance. Aktivitet og handlen er vigtigt, det er den energi vi kalder yang – men lige så vigtigt er yangs modsætning - yin. 

Balance mellem yin og yang er den rette vej. Men vi har glemt yin. Yin giver dig indre kraft. Det handler om at tillade, overgive, hvile, søvn og genetablere dine ressourcer. Gør du ikke det, brænder du dit lys i begge ender, og til sidst brænder du helt ud. 

I yinenergien forbinder du dig med den, du er - din indre visdom. I stilhed og pause kan du se og høre klart. Verden begynder at give mening, og dine muligheder afsløres. Tag dig tid til at slappe af, holde pause, og vær med det, der er – dette er essensen af skønhed.

Denne blog er et uddrag fra vores nye bog Honest Beauty Talks vol. 1.

ro travlhed