Cellulite Challenge


Er du som 90% af os andre kvinder, ja så kender du til de små buler på lårene. Vi siger ikke, at vi alle skal være perfekte, og at cellulite er farligt, men vi vil utrolig gerne til bunds i de myter, der er omkring cellulite. 

Der er mange quickfix derude, og eksperter, der fortæller os, at det bare skal trænes væk, men har det nogensinde hjulpet dig? 
Vi kan godt forstå, du er frustreret, og det sidste, vi ønsker, er, at du skal gå og have det dårligt med dig selv, fordi det aldrig virker på dig. 
Derfor har vi lavet en cellulite-challenge, der starter 1. februar i vores nyhedsbrev og Facebookgruppe. Her får du hele sandheden om cellulite og vores bedste tips til at slippe de genstridige buler. 

Praktisk: 
Til at starte med vil det være en fordel, hvis du har en Gua Sha til at massere med. Har du ikke allerede en Gua Sha, anbefaler vi vores Shape body Gua Sha i Rosakvarts eller Obsidian, der især er godt til at massere bindevævet med, og vores ekstra store Sodalit body Gua Sha til at massere i lymfens retning. 

Link til Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1682929858696484/?fref=ts

Vi glæder os til at tage denne cellulite challenge med dig, og ser frem til de lækre lårbasser;) Har du spørgsmål? Så send os en mail til care@honestbeautytalks.org

Care for yourself
♡ 
Tanja & Maja

 
gua sha cellulite Challenge

Cellulite Challenge


Challenge tip 1

De 4 cellulite typer

Hvilken type cellulite har du? Det er vigtigt at finde ud af, så du kan beregne din behandlingstid og plan.

Cellulite type 1

Cellulite type 1 "Hytteost"

Denne type appelsinhud er småbulet (som hytteost) og den letteste grad af appelsinhud. Det er denne type der hurtigst forsvinder, da den kun sidder i det yderste lag bindevæv. Dem der har skrevet til os og fortalt at deres appelsinhud er forsvundet efter kun et par gua sha sessioner, er dem der har denne type.
Når bindevævet lider og bliver strukket i af forskellige årsager, så skubbes fedtet ud gennem de svage punkter i bindevævet. Derfor er det du oftest har hørt at appelsinhud skal trænes væk eller appelsinhud er et fedtproblem, men sandheden er at cellulite er et bindevævsproblem. Tynde som tykke får appelsinhud, men det er sandt at hvis man reducerer fedtprocenten så synes appelsinhud mindre, da der ikke er så meget fedt at skubbe ud gennem bindevævet..men problemet er det samme! Bindevævet er stadig tvistet.

Da denne type cellulite sidder i det yderste lag bindevæv vil du uden tvivl få en masse små blå mærker når du går i gang med at lave gua sha, det er ok og det er normalt. Bliver du blå, så vent en dage med at lave gua sha igen, så huden får ro til at restituere sig.

appelsinhud gua sha cellulite

Cellulite type 2

Cellulite type 2 "Bakker & Dale"

Denne type cellulite er karakteriseret af bakker, fordybninger og linjer der sidder i de dybere lag af bindevævet. Den ujævne hudoverflade skyldes forsnævringer, sammenvoksninger og forvridninger i bindevævet, som ikke kan trænes eller spises væk. Denne type appelsinhud kræver dybdemassage af bindevævet som du lærer i denne challenge.
Du kan sagtens have en kombination af type 1 appelsinhud og type 2 appelsinhud. Det har de fleste. Så når du går i gang med gua sha massagen kan du enten opdage at få små blå mærker med det samme (type 1 som “opløses”) eller først efter flere sessioner (tegn på type 2 som opløses).

Denne type cellulite tager typisk 1-4 måneder at komme af med.

 

 
appelsinhud type 3 gua sha cellulite

Cellulite type 3

Cellulite type 3 "Gele"

Den type cellilute er en cocktail af manglende muskelmasse, fedt, væskeophobning og ophobning af affaldsstoffer i bindevævet. Vævet føles geleagtig og der er manglende muskelstyrke. Denne type appelsinhud opstår fordi bindevævet er for omklamrende omkring musklerne pga. forsnævringer, sammenvoksninger og forvridninger at nerveforbindelsen til musklen afbrydes. Når der ikke er gode nok nervesignaler til musklen, så reagerer musklen ikke som den skal og det gør det ekstra svært at danne muskelmasse.

Har du nogensinde prøvet at vågne op med en sovende arm fordi du har lagt på den? Det er samme princip der gælder her. Det kræver lidt arbejde at få armen til at virke igen, ligesom det vil kræve en del gua sha massage at rydde op i forsnævringerne i bindevævet, så musklerne kan fungerer ordenligt igen. Sund kost og regelmæssig træning er super vigtig her for at afgifte de affaldsstoffer som fastholdes i bindevævet. Massage alene er ikke nok. Du kan opleve når du begynder at lave massageteknikkerne at huden kan føles endnu mere geleagtig i en kort periode, det er EN GOD TING. Det betyder du at begynder at opbryde hårde klumper af forsnævret bindevæv og fedtbundne affaldsstoffer. Bare bliv ved og du vil snart se resultater.

Denne type appelsinhud kan tage 6-12 måneder at rette op på.
 

cellulite appelsinhud gua sha massage type 4

Cellulite type 4

Cellulite type 4 "fastlåst"

Denne type cellulite er den værste af dem alle sammen, også selvom den ikke ser så slem ud som de andre. Faktisk kan huden være helt glat, men så snart du laver “nappe-testen” vil du mærke at du næsten ikke kan løfte huden op og hvis du kan er det i store hårde klumper. 

Det er tegn på at bindevævet er så sammenbundet og forvredet i alle bindevævslag at det låser fedtet og musklerne helt fast. Hvis du har meget af denne type appelsinhud vil du opleve smerter, føle dig træt, have kredsløbsproblemer som kolde hænder og fødder og områder der er koldere end andre. Krampe i benene og tunghed vil du sikkert også opleve, ligesom at lige meget hvor meget du træner, så ser du aldrig rigtig muskeldefinition, da nerveforbindelsen til musklerne er dårlig. 

Selvom dette er den værste type appelsinhud, så kan du sagtens gøre noget ved det! Det tager bare ekstra tid, som regel op til et år. Du vil opleve at når du begynder at lave gua sha massagen så bryder du de hårde klumper af bindevæv, væske, fedt og affaldsstoffer og så kan appelsinhuden komme til at se værre ud i en periode. Dette er en god ting, det betyder du gør fremskridt og det forsvinder igen jo mere du laver massagen.

At varme hudområdet op først enten i sauna, bad, bruser eller med varmetæppe/varmedunk øger effekten af massagen hos alle cellulitetyper, men ved denne type cellulite er det et must, da du skal ind og arbejde i alle bindevævslag.

Start blidt op uden det gør for ondt indtil du holder op med at få blå mærker, herefter kan du trykke hårdere og gå dybere med massagen.

 

Challenge tip 2

Cellulite testen

Test dit bindevæv                                                                             

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 0.5 cm hud uden at det gør ondt har du sundt bindevæv i det område.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som om der er små korn under huden har du cellulite type 1.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 1-2 cm og det føles som en brændende fornemmelse, så har du cellulite type 2.

 • Hvis du kan løfte op i huden og få fat i 2+ cm og det er føles geleagtig/blødt har du cellulite type 3.

 • Hvis du næsten ikke kan løfte op i huden eller hvis du kun får fat i store hårde klumper har du cellulite type 4.

 

Gua sha massagen mod cellulite

Sådan laver du en anti-cellulite gua sha behandling - mild version           

gua sha massage cellulite
 • Smør din Detoxbalm på huden de steder de steder hvor du har appelsinhud og som du ønsker at arbejde på. Vi anbefaler du tager både underben, lår og bagdel på i en behandling fremfor at dele det op. Men sørg for kun at smøre balm på det område du vil arbejde på først, da den ellers når at trænge ind i huden.

 • Tag dit Body Gua Sha Redskab og brug dubberne til at skrabe op og ned i ca. 5 minutter for at løsne op i bindevævet og glatte bindevævsnettet ud, så fedtdepoter ikke popper igennem (hvilket er det du ser som appelsinhud). Du kan kører op og ned, fra side til side og skråt op og ned, men aldrig i cirkler. Fra en skala fra 1-10 hvor 10 virkelig gør ondt, skal du ligge på omkring 3-4. Dvs du arbejder i bindevævet lige under hudoverfladen.

 • Nu bruger du den buede flade på gua shaen til at skrabe med et fast tryk nedefra og op lige som billedet, altså i lymfens retning. Du arbejder altid i samme retning som lymfen, derfor er det vigtigt du ikke skraber frem og tilbage men laver et langt skrab fra:

  1: underbenet og op til knæet. Og arbejder hele underbenet igennem først.

  2: Over knæet og hele låret op ind til hofte/lyske/balder og arbejder hele låret igennem først.

  3: Nederste del af bagdelen og op til maven/øverste hoftekam.

 • Ved at skrabe nedefra og op stimulerer du lymfen ligesom hvis du har prøvet at tørbørste.

 • Skrab det samme sted 40-60 gange. Det skal være fast men ikke nødvendigvis gøre ondt, selvom det gør det typisk de steder hvor der er spændinger og stagnering. Det er vigtigt du bliver ved med at skrabe samme sted minimum 40 gange og gerne op til 60 før at behandlingen virker optimalt. Det er de gentagne skrab der skaber et vakuum under huden som trækker affaldsstoffer op til overfladen fra bindevævet, så de kan blive udskilt.

 • Er der affaldsstoffer/spændinger/stagnering vil blive rød-spættet og måske endda blå, grøn, lilla eller sort.

 • Du kan opleve at detoxbalmen bliver farvet sort eller gråt. Det er giftstoffer der trækkes ud af huden. Tør det væk med en serviet og smid det væk.

 • Når du er færdig med at skrabe slutter du af med at smøre områderne ind i et tyndt lag detoxbalm igen. Den sørger for at de blå mærker mindskes og heles hurtigere. De æteriske olier vil trænge ned i huden og støtte op om afgiftningen af affaldsstoffer og stimulere lymfen, kredsløbet og hudhelingen så din hud bliver blød, smidig og bulefri.

 • Det er vigtigt du drikker et stort glas vand efterfølgende og husker din daglige brændenælde infusion.

 • Du kan lave body gua sha dagligt indtil du er tilfreds med resultatet. Får du blå mærker, og det er derfor er for ømt at gøre det hver dag, så vent et par dage indtil de blå mærker er væk, før du gør det igen.

 • De fleste kan se forskel efter 3 gange, men det tager typisk 30 behandlinger at få appelsinhuden helt væk (hvis du samtidig husker de andre gode vaner fra dette forløb).

 • Tip: du får meget hurtigere resultater hvis du laver denne teknik på opvarmet hud. Den bedste metode er at lave gua sha i en sauna. Du kan også lave det efter et karbad med epsomsalt eller gør det i bruseren. En anden måde at varme huden op på er via træning, så fx. 20 hurtige englehop eller andet der får dig til at svede. Du kan også bruge et varmetæppe for at varme op, varmetæppet kan også holde det andet ben varmt mens du arbejder på det ene.
  Går du all in kan du købe en infrarød sauna “sovepose”:
  https://www.firzone.co.uk/shop/deprecated-function-eregi_replace-is-deprecated-in-/home/sites/firzone-co-uk/public_html/shop/includes/functions-inc-php-on-line-64portable-infrared-sauna-blanket.html


Challenge tip 3

brændenælde infusion appelsinhud cellulite

Vi håber i både har fået styr på bindevævstest og Gua sha massage. Husk, at der ikke findes nogle dumme spørgsmål- har du et spørgmål skal du ikke holde dig tilbage. Skriv dem i vores Facebookgruppe eller send os en mail:)

I denne mail skal vi snakke om, hvor vigtigt det er for dit bindevæv og din udrensning, at du får den rette væske.

2 ting du skal huske HVER dag
 

Nr. 1 er vand
Vand er utrolig vigtig for vores udrensning og et sundt bindevæv. Nu tænker du sikkert ja ja, jeg ved godt jeg skal drikke vand, men husker du også at drikke minimum 2 liter om dagen af rent vand, altså ikke blandet op med noget andet- KUN vand! De fleste har en idé om, at de får nok vand, men det er de færreste, der i virkeligheden får drukket det de skal på en dag. Derfor vil vi anbefale, at du i starten tæller hvor mange glas eller flasker vand du drikker, så du kan tjekke om du har fået dine 2 liter når dagen er omme.


Nr. 2 er brændenælde infusion
Brændenælde virker som en indre dybderens på dine organer og hud. Det er en af de bedste urter mod hudproblemer og appelsinhud af denne årsag. Urten er rig på basedannende mineraler og tilføjer din hud næring.

Bonuseffekt
Brændenælde virker også mildt blodsukkerregulerende og hjælper derfor indirekte mod tilstoppede porer, bumser, acne og fedtet hud og forebygger samtidig for tidlig aldring af huden.

Sådan gør du?
Tag et 1 liters glas som kan tåle kogende vand og fyld det 1/4 del op med tørret brændenælde (ca. 20-30g). Kog en liter vand og fyld glasset op vand kogende vand.

NB. sørg for at glasset er lunkent inden du hælder kogende vand i, så glasset ikke får et "shock" og sprænger. Skru låget på og lad blandingen stå og trække på køkkenbordet indtil i morgen tidlig, hvor du drikker halvdelen af glasset som det første om morgenen. Resten kan du hælde i din vandflaske og drikke i løbet af dagen. Du skal selvfølgelig si bladende fra. Fyld gerne glasset med blandende op igen med kogende vand for at lave endnu en portion du kan drikke resten af dagen.

Lav og drik denne te hver eneste dag i 2 måneder og se forskellen på din hud.

Hold gerne igen eller stop helt med kaffe, alkohol og "sukkervand" ;)

Ps. Et godt råd, er, at tage før/efter billeder. De fleste af os kvinder har desværre et meget selvkritisk mindset, så vi kan have svært ved at se vores fremskridt, når vi automatisk kun kigger efter vores fejl;)


Challenge tip 4

gurkemeje cellulite appelsinhud

Vi håber du er kommet godt fra start- husk vi er her, hvis du har nogle spørgsmål.
Har du været godt igang med din Gua sha, har du et sikkert også fået et par blå mærker, det er helt normal og går hurtigt væk igen.

Får du drukket 2 liter vand og 1 liter brændenælde-te HVER dag? Hvis du gør, er du nu klar til at implementere vores absolut favorit urt; Gurkemeje.

Du sikkert hørt om denne vidunder-urt, der også går under navnet guldkrydderiet, pga. dens helt fantastiske antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber.

Selvom du måske ikke kender til superkræfterne i gurkemejen, kender du den helt sikkert fra din karryblandings gule farve. Gurkemeje er en knoldrod, der oprindeligt stammer fra sydøst asien. Gurkemeje er bedst kendt i Danmark i tørret form, men den kan også købes frisk, hvor den til forveksling ligner frisk ingefær, bare lidt mere gul:) Det er stoffet curcumin, der giver gurkemeje sin gule farve og sine super egenskaber. Curcumin er rig på flavonoider, der giver gurkemeje sin antioxidante virkning, og på den måde er med til at beskytte dine celler mod frie radikaler.

I Indisk Ayurveda bliver gurkemeje brugt som en medicinsk favorit hud-urt mod diverse hudproblemer. Gurkemeje hjælper med at mindske rødme, betændelse og sårheling. Er derfor utrolig effektiv i behandling af acne, rosacea, eksem og psoriasis- og ikke mindst til at hjælpe os med at fjerne inflammation i vores bindevæv.

Drik dette BeautyShot hver dag:

 • 2 tsk Nordic Naturals Omega 3 fiskeolie

 • 1 tsk øko-gurkemeje (urtekram eller helsekosten)

 • 2 stk hybenpulver fra Coesam

 • 1 tsk lecithin granulat fra Biosym

 • 1 drys peber

 • 1-2 dl vand (erstat evt. noget af vandet med ingefærshot eller citron for at forbedre smagen)

 • Valgfrit - Du kan med fordel smage den til med lidt havtornsaft, så du får ekstra omega 7, det er ren guf for din hud;)

Sådan gør du:

Hæld hybenpulver, gurkemeje, lecithin, peber og fiskeolie i et glas. Bland det godt så det ikke klumper. Tilsæt et halvt glas vand, rør rundt og drik det med det samme. Drik endnu et glas vand for at skylle det hele ned. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand (2 liter), når du tager denne blanding, da den er rig på fibre og virker afgiftende.
Du drikker dette shot 30 min. inden morgenmaden og igen om eftermiddagen 30 min væk fra mad. Grunden til det skal tages væk fra maden er fordi du drikker så meget væske sammen med, og væske er ikke godt at få for meget af sammen med maden, da det fortynder mavesyren, så maden ikke fordøjes ordenligt.

Denne blanding er et perfekt supplement til Gua Sha massagen for at sikre, at affaldsstofferne kommer helt ud af systemet, og forebygger samtidig at mere appelsinhud dannes. Den virker afgiftende på leveren, så kroppen lettere kan slippe ophobede giftstoffer.


Challenge tip 5

Nr. 1 i denne challenge, er, at du skal massere dit bindevæv. Ønsker du et resultat, der holder i længden, er det et must du også sikre dig, at din kost er optimal for dit bindevæv.

Det sidste vi ønsker er, at maden skal blive en stressfaktor for dig. Vi har derfor skåret al væk af hvad, der hedder kalorietælling, kulhydrattælling, fedtforskrækkelse og dommedagsformaninger. I stedet har vi samlet de bedste DO's & DON'TS, for et sundt bindevæv.

 

 

DO'S:

 • Økologi (indeholder flere basedannende mineraler)

 • Grøntsager, især bladgrønt

 • Broccoli

 • Grønkål, rødkål og spidskål

 • Grønne smooties og greens pulver

 • Bær og moden frugt

 • krydderurter og vilde urter (fx. brændenælde)

 • Hvidløg, ingefær og gurkemeje

 • Motion

 • Positivitet, livsglæde, sjov nydelse og velvære

 • Balance, harmoni, meditation, slow beauty ritualer og Gua sha massage


DON'TS:

 • Ikke økologi

 • Sukker

 • Brød

 • Forarbejdet mad

 • Hvide ris og pasta

 • Ikke øko-kød

 • Mælkeprodukter og ost

 • Dårlige fedtstoffer og olier

 • stimulanser som alkohol, vin, medicin, stoffer, sort te og kaffe

 • Ingen motion

 • Negativt humør

 • Depression, vrede og stress

 

Husk, at forkæle dig selv med lækre retter, så du virkelig føler, at du under dig selv det ultimative- og fejre at du har givet dig selv denne opgave. Det er med NYDELSE og GLÆDE, at du ser resultater på din skønhed ;)